Alle medlemmene i QMSS sin religionsgruppe

Guds omsorg til elevene

Religionsgruppa på Queen Maud Secondary School (QMSS) har gjort en ekstra innsats i høst for å nå elevene med Guds omsorg i en krevende tid.

På QMSS har vi en gruppe som formelt heter «Religionsgruppa». Men det kunne like gjerne vært, og blir oftest forstått som, «kristendomsgruppa».

Denne gruppa er ansvarlig for påskeleiren, Gospel Week (evangeliseringsuka), bibelgrupper, skolelag, «Boys’ Brigade» (for både gutter og jenter) og andakter de fleste morgener.

 

Nye metoder i nye tider

15. oktober hadde vi møte (bildet øverst). I disse koronatider varte møtet vårt ganske mye lenger enn vanlig. Hvordan kan vi nå elevene med Guds omsorg, kjærlighet og nåde når vi ikke får samles? Mange ideer ble kastet fram og overveid, og det meste ble forkastet.

Vi bestemte at vi ønsker å spille noen kristne sanger over høyttaleranlegget hver morgen i 20 minutter før skolen begynner. Vi brukte nesten en time på å finne sanger som har tekster som kan hjelpe elevene med det som ligger dem på hjertet nå. Alle de kristne lærerne vil bli informert, slik at de er forberedt dersom de får samtaler med elever om disse tingene.

Vi ønsker å gi mulighet til at alle kan skrive ned bønneemner på lapper og putte i en bønnekrukke for å bli bedt for. Vi vil også gå inn i de ukentlige fellestimene der for eksempel alle førsteklassingene (12-åringene) er samlet, og ha to minutter med bønn for dem før timen starter.

Vi har også bestemt at vi må bruke trappeoppgangene til å henge opp bibelvers, synlig og pent, med utskifting av bibelvers med jevne mellomrom.

 

Ekstra lang evangeliseringsuke

Hvert år i november har skolen en evangeliseringsuke, «Gospel Week», der vi har aktiviteter hver dag. Pga. koronaviruset måtte omtrent alt gå ut i år. Vi diskuterte også emne for denne uka, og etter mye diskusjon kom man fram til «Karantene – nabo/ved siden av». På kinesisk er det nøyaktig samme tegn for «karantene» som for «nabo», og nabo betyr «han ved siden av».

Vi bestemte oss for å utfordre noen av elevene som studerer IT om å lage en kort film om ham – Jesus – som er ved vår side i denne tiden hvor vi må være alene. Vi inviterte en taler med håp om at han kunne møte elevene i møtesalen heller enn å tale over internett.

Vanligvis er evangeliseringsuka fra 9.-13. november, men i år valgte vi å begynne tidligere og holde på lenger, siden vi ikke får ha så mange samlinger.

Portrettbilde av Magnar Olsen

Magnar Olsen

Utsending