Skøyter på rekke og rad

Meningsfylt arbeid

Å få lov til å drive Grandhagen aktivitetspark i Khovd er et privilegium. Særlig vinterstid.

Daglig ser vi frukter av arbeidet vi driver med i form av glade og fornøyde unger som bruker parken flere timer så å si hver eneste dag. Huset vårt er rett i nærheten av aktivitetsparken, og enkelte dager kan jeg bokstavelig talt høre latteren og gleden gjennom vindu og vegger. Magisk!

Sesongen til nå har vært godt besøkt. Enkelte dager, særlig i starten av sesongen, har det vært opp mot 500 utlånte skøytepar! Disse dagene er det ikke mye hvilepuls å lene seg på.

 

Flott arbeidsfellesskap

Selv om det er fantastisk med så mange besøkende, er det også mye arbeid. Skøyter skal deles ut, skøyter skal hentes inn, barn skal sendes ut og inn fra skøytebanen. Skøytebanen må også daglig skrapes, feies og vannes. Uten noen ekstra hender hadde vi ikke hatt sjans til å kunne gi tilbudet om skøytebane.

Vi har av og til noen lokale frivillige, og det er flott, det, likevel trenger vi også litt ekstra hjelp. Derfor har vi ansatt noen lokale til å kunne hjelpe oss i løpet av vintersesongen. De er til uvurderlig hjelp og til stor glede for både barna og oss utsendinger.

Det er et flott arbeidsfellesskap med mye glede og latter. Nå skal vi få møte en av de ansatte, Sergelen.   

 

Et møte med Sergelen

– Hvem er du? Si litt om deg selv, og hvordan ble du kjent med Misjonssambandet?

– Jeg heter Sergelen, er 22 år gammel og kommer fra Khovd. Jeg har studert til å bli økonom og regnskapskapsfører i Ulaanbaatar, men etter endt utdanning flyttet jeg tilbake til Khovd. Og nå arbeider jeg her i Misjonssambandets aktivitetspark.

Det var ikke mye jeg visste om Misjonssambandet tidligere, annet enn at jeg hadde hørt at de hadde bygd en skøytebane. Jeg visste dog litt om SCD-prosjektet til Misjonssambandet via en familievenn som er ansatt der. I 2022-2023 arbeidet jeg i sju måneder som vikar som økonom og resepsjonist på Misjonssambandets kontor.

– Hva gjør du her i parken?

– Arbeidshverdagen består i å hjelpe til i form av både praktisk og diverse administrativt arbeid. I og med at jeg snakker engelsk, blir jeg også et bindeledd mellom de norske og mongolske arbeiderne. Og så er det jo også en fin og viktig del av jobben min å leke med barna, som for eksempel å gå på skøyter eller spille bordtennis med dem. Tre av kveldene i uka er jeg også med og hjelper til med hockeytreningene som Maiken og Emely organiserer.  

– Hva gjør det meningsfylt å jobbe her?

– Det føles meningsfylt å hjelpe de lokale barna i Khovd til å ha det moro, samt å hjelpe foreldrene deres til å skape godt miljø for barna.  

– Hva tror du aktivitetsparken betyr for barn og unge i Khovd?

– Aktivitetsparken er en av de mest attraktive plassene for barn å være i Khovd. Her kan de bruke fritida si, og stedet gir dem også mulighet til å drive sunn idrett og andre aktiviteter. Tidligere var ikke Misjonssambandet så godt kjent i Khovd, men nå kjenner mange i Khovd Misjonssambandet som «skøytebane-plassen».

 

Ansatte i GAP Khovd
En god gjeng:De ansatte i GAP Khovd. Sergelen sitter nede til venstre i bildet. Leif Ofte Leland

 

Be gjerne for aktivitetsparken:

– Be om at resten av sesongen vil sørge for fortsatt gode opplevelser og menneskemøter.

– Be om at det ikke skjer større uhell eller skader.

– Be for arbeidsfellesskapet.

Leif Ofte Leland

Utsending