Kristian Birkeland sitter og prater med peruanske ungdommer på en benk

Nasjonal leir for ungdomsledere

Det kan være slitsomt å bli kastet ut i lederoppgaver uten god opplæring. Ungdomsledere i Bolivia var derfor nylig samlet til leir, der de gjennom undervisning og erfaringsutveksling fikk inspirasjon til tjenesten videre.

Første helga i mai ble det arrangert nasjonal leir for ungdomsledere i Cochabamba i Bolivia.

Deltakerne kom fra Cochabamba, Sucre og Potosí. I tillegg til å reise med buss en hel natt måtte ungdommene fra Sucre gå i 3 timer for å komme seg ut av byen på grunn av en storstreik.

 

Stor interesse

Leiren ble arrangert på misjonens feriested. Plassen har et nydelig grøntareal og basseng. Fasilitetene bidro til stor trivsel. På grunn av begrenset plass kunne vi kun ta imot 25 deltakere.

Det var gledelig å oppleve stor interesse for samlingen og samtidig ergerlig å måtte si nei til engasjerte ungdommer som ønsket å delta.

 

Unngå at ledelse blir et solo-løp

Hver morgen startet med bibeltimer som hadde temaet "Guds hjerte". Misjonær Preben Solvang underviste ut fra dette temaet om Guds godhet, nåde og tilgivelse.

I tillegg til bibeltimene hadde vi undervisning om hvordan man kan unngå at ledelse blir et solo-løp. Vi underviste om Moses' eksempel på å være en leder som delegerer, samt om hvordan man kan bidra til at den enkelte bruker sine nådegaver i ulike tjenestegrupper.

 

Mangel på ledertrening

Ungdommene satte stor pris på leiren. De fleste av dem er i begynnelsen av 20-årene, og flere ga uttrykk for at de kjenner seg slitne i tjenesten. Mange kjenner på at de er kastet ut i oppgavene de står i uten å ha fått god opplæring.

Ved å få spesifikk undervisning og samtidig få møte andre i samme situasjon, får de inspirasjon og hjelp til å fortsette videre i tjenesten.

Portrett av Kristian Birkeland

Kristian Birkeland

Misjonær