Utsikt over Uvs

Spennende arbeid i nytt område

I fjor på Misjonærkonferansen ble det bestemt at vi i NLM Mongolia skulle se på muligheten til å starte opp nytt arbeid i et nytt fylke i Vest-Mongolia. Det ble valgt ut en komite som jeg var heldig å få bli med i

I oktober i fjor reiste vi til nabofylket Uvs, nord for der vi har utsendinger og arbeid nå. Vi hadde møte med guvernøren og hans team og de var veldig positive til at vi ønsket å starte opp prosjekt i hans fylke. Guvernøren ønskte oss velkommen og fortalte om utfordringer som han håpet vi kunne bidra med å løse. Vi forklarte ham at vi er en kristen organisasjon som arbeider utfra vårt menneskesyn om at alle mennesker er verdifulle i Guds øyne og om hvilke tidligere prosjekt vi har hatt her i Mongolia.


Bønnesvar

Vi hadde også spennende møter med de lokale kristne i området. En av pastorene inviterte oss hjem til seg og viste kirken sin som han hadde i en ger. Vi hadde også fine møter med de andre kirkelederne i området, som sa at de hadde bedt i 7 år om at det skulle komme misjonærer til området for å styrke de lokale kristne og kirkene. I Uvs er det bare 2 offentlig godkjente kirker, men ca. 7 små lokale huskirker. Dette var veldig sterke møter pastorene og vi har bestemt oss for å satse på dette fylket.

 

 

Ulaangom i Uvs
Ulaangom:Ulaangom by i Uvs fylke, hvor NLM Mongolia ønsker å starte opp med nytt prosjektarbeid Kjetil Espeland

Utover vinteren har vi ansatt to lokale som sammen med meg og en kollega skal jobbe fram en prosjektsøknad for et prosjekt som vi håper kan starte opp i 2026. Vi har kommet fram til at prosjektet skal fokusere på unge barnefamilier og deres utfordringer.

Vi har også hatt med oss den lokale pastoren fra vår samarbeidskirke i Khovd til det nye fylket i håp om at vi på sikt kan starte en luthersk kirke i området og for å få et godt samarbeid med de lokale pastorene og vår samarbeidskirke.

 

Veien videre

Planen vår fremover er å jobbe videre med prosjektsøknad sammen med en lokal NGO (en ikke-statlig organisasjon), guvernør og lokalbefolkning, slik at vi kan designe et prosjekt som alle brenner for og kan utgjøre en forskjell for lokalsamfunnet i Uvs. Vi ønsker også at samarbeidet med de lokale kristne skal være godt og at vi sammen kan dele det gode budskap til unådde folk i dette fylket. Da det ikke er mange kristne i området.  

 

Vær gjerne med å be for
Prosjektarbeidet
Samarbeid med de lokale kirkene
Oppstart etter sommerferien
Vår lokale samarbeidskirke
Utsendingene våre, både de som er i Mongolia, er på vei til Mongolia og de som er på vei fra Mongolia