Kirkeledere Japan

Arbeidermøte i Japan

Hvert år i november har Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke arrangert arbeidermøte på Hiruzen Bible Camp, alltid fra mandag kveld til onsdag lunsj. Men i år…!

På grunn av Coronaviruset gikk ledelsen vekk fra tradisjonen med overnatting og fellesskap over flere dager. I stedet var vi samlet gruppevis i de forskjellige distriktene noen timer på tirsdagen.

Jeg deltok i Himeji lutherske kirke, fordi jeg tilhører Bantan distrikt. Alle gruppene hadde digital kontakt med hverandre. Det hele ble ledet av kirkestyret, som var samlet på bibelskolen i Kobe. Noen få satt hjemme hos seg selv og var med på sin PC. På TV-skjermen foran i rommet så vi de andre. Nye VJELK-arbeidere og misjonærer ble presentert. De hadde en kort hilsen fra mikrofonen der de deltok. Inger Valbø, som avslutter perioden sin i desember, hadde avskjedshilsen fra sin stue.

Baseballstjerner i kirkestyret?

Vi hadde også valgøvelse! VJELK har nemlig bestemt at årsmøtet i mars 2021 skal arrangeres digitalt. Da skal vi møtes enten distriktsmessig, som dette arbeidermøtet, eller lokalt i de respektive menigheter. For å teste systemet fikk hver enkelt mail på mobilen med lenke til å svare og sende inn.

Valglistene var reelle (kirkestyret og diverse styrer), men kandidatene «på valg» var diverse berømte baseballspillere. Så vi hadde det litt artig da!

Får ikke tatt skikkelig farvel

For meg er det litt trist at det ikke blir «vanlig» årsmøte neste år. Det blir nemlig mitt siste årsmøte i VJELK. Jeg får dermed ikke tatt skikkelig farvel med folk jeg kjenner fra andre menigheter. Men når jeg tenker på alle dem som rundt i verden ikke får samles til begravelse og bryllup m.m. på grunn av Coronaviruset, så er vel mitt problem ikke så veldig tragisk.

Portrett Kari Opperud

Kari Opperud

Landsarbeider