Våren er kommet

Alt har sin tid

Vi har bodd i Mongolia i over et år nå. Det var ikke lett å forestille seg hvordan klimaet ville være og hvor forskjellig alt var i forhold til Færøyene.

Sommer

Vi kom til Mongolia den 10. august 2018. Det var fortsatt varmt og deilig utenfor og vi fikk oppleve et flott og grønt land. Vi har vært en del av en kirke utenfor Ulaanbaatar det siste året. Det gikk bra med kirken, og for oss var det godt å komme der om søndagen for så kunne vi bruke det vi hadde lært av språk og i tillegg lære mer om kulturen. Barna gikk på den internasjonale skole ISU og de to yngste trives veldig bra der, mens vår eldste datter hadde bruk for mer tid. Men vi tenkte, at det skulle nok gå bra. Vi brukte fritiden vår til å nyte det gode været og lære byen å kjenne. Vi gikk en spennende tid i møte.

Carina nyter det gode sommerværet
Sol og varme:Carina nyter det gode sommerværet Julianna Olofson

Høst

Høsten er en flott årstid. Alle de forskellige farger på træerne, plantene og i naturen er flotte å se på. Hverdagen vår gikk fort med språk, handling, lekser og andre ting. Mens de på Færøyene fikk dårlig vær med regn og storm hadde vi stadig lange dager med sol selv om det ble litt kaldere. De to yngste barn trivdes bedre på skolen, men vår eldste fikk det langsomt verre. Vi jobbet mye med å få hjelp til henne ved å snakke med lærere, venner og familie. Vi måtte bare ta en dag om gangen.

Silja elsker regn. Dette var første regnvær på lang tid(etter færøysk standard).
Silja elsker regn:Dette var første regnvær på lang tid(etter færøysk standard) Julianna Olofson

Vinter

Vinteren er en mørk tid. I Mongolia er den virkelig mørk og veldig kald. Jeg hadde aldri kunne drømme om denne kulden som vi har opplevd her. Vi har hatt helt ned til -40 grader. Det er kaldt!

Men heldigvis er dagene ikke så mørke som der hjemme. I Mongolia er det lyst om dagen og noen dager kan man merke litt varme fra solen. Vår eldste datter snakket mer med vennene sine på Færøyerne og hjemlengselen ble større. Hun hadde lite lyst til å gå på skolen og flere dager var det ikke mulig å få henne avsted. Dagene våre var preget av at hun ikke trivdes og alt ble litt tyngre. Vi ba mye for henne og våre venner og familie ba også. 

Set koser seg i snøen
Det finnes ikke dårlig vær...:Set koser seg i snøen Julianna Olofson

Vår

Våren er en deilig årstid. Dagene blir langsomt lysere og lengre. Trær og planter begynner å blomstre, smilene kommer frem på mennesker, og man kan se små lam, geiter og kalver gå på gresset. Jeg elsker våren. Det er en tid som minner meg om det nye liv vi ser frem til. Vi ser frem til å oppleve den nye jord sammen med Jesus, vår Herre og frelser.

Selv om det hadde vært en tøff høst og vinter for oss kunne vi merke at dagene ble litt lettere. Den eldste datteren vår brukte mer tid på vennene sine i Ulaanbaatar og hadde begynt å glede seg til at vi skulle flytte til Khovd. Vi kunne langsomt merke en endring. Takk Gud for det.

 

De fire årstider får meg til å tenke på livet med de mange opp- og nedturer, medgang og motgang som man møter gjennem livet. Vi har igjen og igjen måtte erkjenne at vi har bruk for Gud. Vi kan ikke gjøre dette alene. Vi bor nå i Khovd og barna går på den dansk-norsk-færøyske skolen. Vår eldste datter er blitt gladere og nyter å ha andre skandinaver rundt seg.

Vi er spente på hvordan Gud vil bruke oss her.

 

Takk Gud for at din nåde er ny hver en dag

 

Forkynneren 3, 1-8

 

Alt har sin tid, det er en tid for alt som skjer under himmelen:
en tid for å fødes, en tid for å dø, en tid for å plante, en tid for å rykke opp,
en tid for å drepe, en tid for å lege, en tid for å rive ned, en tid for å bygge,
en tid for å gråte, en tid for å le, en tid for å sørge, en tid for å danse,
en tid for å kaste stein, en tid for å samle steiner, 
en tid for å ta i favn, en tid for å la favntak være,
en tid for å lete, en tid for å miste, en tid for å bevare, en tid for å kaste,
en tid for å rive i stykker, en tid for å sy sammen, en tid for å tie, en tid for å tale,
en tid for å elske, en tid for å hate, en tid for krig og en tid for fred.

Julianna Olofson

Utsending