Avslutning

Avslutning for studenter og elever ved SETELA 2018

14 november 2018 var stor dag for SETELA. Elevene på bibelskolen og studentene på teologiprogrammet var samlet for å avslutte skoleåret sammen.

For teologistudentene er denne markeringen er ikke bare for avslutningen av skoleåret men også slutten på deres treåring studieløp og de har da fullført pastoralutdannelsen. Innspurten for studentene har vært preget av eksamenstress, hovedoppgaveinnlevering, mye lesing og lite søvn. Men de har fullført løpet. De er nå bedre utrustet til å lede og bidra i sine kirker.

 

Elevene på bibelskolen har opplevd mye dette året

De avslutter dette året med mange erfaringer og nye impulser i bagasjen. De er nå klare for å reise hjem og feire jul sammen med sine nærmeste. Det spesielle med dette kullet er at de er det siste kullet på bibelskolen. Etter dette året blir bibelskolen slått sammen med teologistudiet slik at studentene kan fra 2019 velge om de vil bare gå ett år på teologi eller ta hele studieløpet.   

Selve avslutningen 14 desember ble følelsesladet. Spesielt teologistudentene var preget når de skulle ta farvel med hverandre etter så lang tid sammen. I tillegg til studentene og lærerne så var en del kirkeledere fra Peru, Bolivia, Colombia og Ecuador tilstede, i tillegg til flere lokale pastorer.

 

Takknemlige

Programmet begynte kl. 1530 med en del lovsang og mange som fikk dele noen ord til elevene og studentene. Videre fikk elevene på bibelskolen utdelt et diplom og en av elevene delte om sine opplevelser på skolen og hvor takknemlig de var for å ha fått muligheten til å være på SETELA.

Så fikk studentene på teologi studiene et bevis og diplom for å ha fullført utdannelsen. Studentrepresentanten delte også noen ord hvor han takket SETLA og delte noen visdomsord. Til slutt talte promotor ved SETELA, Felix Vargas. 

På kvelden ble det arrangert en galafest for alle på SETELA, og der var det god mat og godt fellesskap. Alt i alt en fin avslutning på dagen.

Disse studentene og elevene som kom fra mange forskjellige plasser for å lære drar nå tilbake for å bidra. Be gjerne for alle disse, at de får være salt og lys der de er.    

Portettbilde av Juan Pablo Vargas

Juan Pablo Tjomsland Vargas

Utsending