Skjermdump av nlm.no/flerkultureltnorge

Ny nettside om flerkulturelt arbeid

NLMs flerkulturelle arbeid har nå lansert en egen nettside! Der finner du en rekke tips og ressurser til å ta imot mennesker og inkludere dem i dine fellesskap.

I dag er en dag for å feire! Vi har nemlig gleden av å lansere en ny side på nlm.no som heter Flerkulturelt Norge. Dette er stort, og dette er viktig!

NLM ønsker å være med på det som Gud gjør i vårt land, og vi ønsker å være med og formidle hans hjerte for alle som bor i Norge, uansett bakgrunn. Bibelen er tydelig på vårt kall til å elske de fremmede og ta imot dem på en god måte.

En viktig del av det å ta imot mennesker er å inkludere dem i våre fellesskap. Det gjør vi ikke ved å lage en ny side på nlm.no – men vi håper denne siden kan være med på å inspirere og motivere deg i denne viktige tjenesten.

 

Sammen i arbeidet

Flerkulturelt Norge vil du finne gode forslag og tips til det flerkulturelle arbeidet. Det ligger mange gode lenker til ulike ressurser, og vi har en egen side med noen konkrete tips til deg som enkeltperson og til fellesskapet ditt.

Siden kan lett nås på url-en nlm.no/flerkultureltnorge, og den vil også ligge permanent i hovedmenyen her på nlm.no, under "Arbeid i Norge".

Vi håper du opplever at vi står sammen i dette viktige arbeidet. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe, har et innspill eller en god historie du vil dele.

Vi ønsker å forbedre vår kompetanse på det flerkulturelle arbeidet, og vi vil å gå sammen med dere i denne prosessen. La oss alle være med og løfte opp dette viktige arbeidet og sette det på agendaen.

 

Fest med mening

Feiring, sa du? Ja, det er lov å feire, og dette burde være en god anledning! Det å holde en fest er en super måte for deg å markere at du vil være med i dette spennende arbeidet.

Vårt forslag er da: Planlegg en flerkulturell fest, enten hjemme hos noen, på en restaurant, på et bedehus eller et annet passende sted. Dere kan være alt fra to til hundre deltakere (så lenge man følger smittevernreglene, naturligvis). Prøv å legge opp til noe eksotisk mat og kanskje et flerkulturelt innslag. Ha fokus på hverandre – se hverandre og smil til hverandre. Og nyt maten. 😊 Send gjerne noen bilder fra din fest til flerkultureltnorge@nlm.no.

Janet

Janet Diss Seierstad

Flerkulturell konsulent