Gruppe på fjelltur i snø i Mongolia

Konferanse ikke minst for barna

“Jeg gleder meg til AGM!” Det har jeg hørt mange ganger. De barna som jeg underviser skulle nemlig også reise til Ulan Bator for å være med på den årlige NLM Mongolia-konferansen.

Da NLM Mongolia hadde sin årlige konferanse, ble alle NLMs utsendinger i Mongolia samlet i Ulan Bator. I tillegg kom gjester fra Norge på besøk, og også representanter fra Sentral-Asia tok del i konferansen.

Det var en fin flokk med folk som var samlet. De skulle snakke sammen om de forskjellige prosjektene som NLM driver her i Mongolia, og mange andre ting.

Vi bodde på et resortsenter utenfor Ulan Bator, rett ved fjell og skog. Det er helt annerledes enn i Khovd, hvor alt er veldig tørt og de eneste trærne vokser langs elven eller inne i byen. På resortsenteret var det frodig og grønt.

Barneopplegg

Heldigvis trengte ikke barna å sitte på rommet mens de voksne hadde møtene sine. Som ettåring var det min oppgave å ha et barneprogram, sånn at de ville få det gøy. Det var jo påskeferien deres.

En av tingene som fantes på resortsenteret var et basseng. Siden det ikke finnes noe bra svømmebasseng i Khovd, var det å svømme og bade en viktig post på programmet. Hver dag brukte vi rundt to timer på det.

Naturligvis var det ikke bare svømme vi gjorde. Vi hadde vårt eget rom hvor vi var samlet hver morgen, og når vi ikke var i bassenget eller ute. Her lagde vi forskjellige ting av papir og andre materialer.

En av de tingene som barna lagde var et påskediorama, et tredimensjonalt bilde, hvor disiplene og kvinnene står foran en åpen og tom grav. Det var noe som også jeg lagde på skolen da jeg var barn.

På onsdagen gikk vi en tur til nærmeste fjelltopp. Det snødde den dagen, så da vi gikk opp var fjellet og skogen hvit. Fra fjelltoppen var det ikke så mye utsikt. På grunn av snøen klarte vi så vidt å se hotellet vårt, men ikke noe mer.

Veien tilbake fra fjellet var mye vanskeligere, siden snøen gjorde fjellsiden veldig glatt, men vi klarte heldigvis å komme oss ned.

Påskens budskap

Hver dag begynte vi med å lese fra Bibelen og å høre en andakt. I påsken skjedde det mange ting, og hver morgen gikk vi gjennom det som skjedde i og etter påsken.

Først sto Jesus opp fra de døde og så viste han seg for kvinnene. Etterpå viste han seg for Emmaus-vandrerne, og så for de disiplene som var samlet. Så kommer han tilbake når også Tomas er blant dem, han som ikke trodde at Jesus hadde stått opp fra de døde da disiplene fortalte ham dette. Til slutt viser han seg ved Tiberiassjøen, hvor han snakker med Peter og tilgir ham.

Alle disse forskjellige delene viser veldig sterkt hvordan Jesus bryr seg om oss. Han kommer til oss i et øyeblikk hvor vi ikke forventer det. Han bringer trøst til dem som sørger; glede til dem som gråter og tilgivelse til dem som har syndet.

Ved å gå gjennom døden, seiret han over døden. Alt dette skjedde fordi Jesus elsker oss. Han gjorde det for meg, for deg.

Toåring

Jeg synes årskonferansen er veldig viktig for alle NLMs utsendinger. Ikke bare for å møte hverandre til å evaluere arbeidet og å diskutere fremtiden for NLM Mongolia, men også for å se hverandre og å ha det gøy sammen.

Dette var den første konferansen min, men heldigvis ikke den siste. Jeg har fått lov å bli ett år til, så egentlig er jeg ikke ettåring lenger, men toåring nå, og jeg gleder meg til neste år!

Jacob Voorwinden portrett

Jacob Voorwinden

Ettåring DNS