Ingebjørg og Chirly

Gud kan bruke alle, til og med meg!

Ung, teologisk utdanning, regnskapsfører, gode undervisningsevner og kvinne. Det er personen kirka i Peru ansatte på deltid i en prosjektstilling for å jobbe med å styrke de lokale kirkene sitt arbeid med misjon.

Lilian Nuñez er pastordatter, yngst av 4 søsken, og har hele sitt liv flyttet mye og reist mye.

‒ Ettersom faren min jobbet som pastor, ble det slik, noen år en plass, og deretter flyttet vi på oss, etter hvor det var behov for pastor.

Hun sier videre at all flyttingen kanskje var en belasting, men at det også hjelper henne når du selv reiser rundt.

– Mange kjenner jo faren min, så når det finner ut hvem jeg er, ja da vil de høre.

Chirly underviser
Ingebjørg Martinussen

Kan jeg jobbe som veileder? 

I fjor ble Lilian ansatt med tanke på å styrke de lokale menighetene med undervisning om blant annet misjon, hvordan være en kirke i vekst, og viktigheten av disippelgjøring. Selv studerte hun på SETELA for noen år siden, men tvilte hun på om hun kunne si ja da hun ble spurt om å jobbe litt i kirka... 

‒ Jeg følte meg ikke flink nok, jeg er jo bare 30, og så kvinne da. Men så kom jeg på at Gud har jo kalt meg til å tjene han, og han kan jo bruke alle, til og med meg.

 

Det betyr mye å få besøk på landbygda
Ingebjørg Martinussen

Jeg har selv fått være med å høre henne, og det imponerende hvordan en ung kvinne kan få de eldste i menigheten med på leking, og få dem til å tenke og reflektere. 

– Det er jo kjipt hvis de sovner mens jeg underviser, sier hun med et glimt i øye, og hopper over den delen der hun kunne fortalt om de gangene det faktisk har skjedd...

‒ Det er jo uansett viktig å kunne gjøre noe for å forstå bedre, slår hun fast.  

Mye reising 

Jeg spør om hun ikke blir lei av all reisingen, og referer til den gangen hun reiste opp og ned fra Arequipa til Anansaya (se bildet) på en og samme dag, med 18 timer reising.

‒ Er det verdt det? Og ser du noen resultater av det du holder på meg?

Hun tenker på det. Og forklarer meg at det å få besøk av noen ansatte i kirka, er svært viktig for kirkene, og at de alltid er så takknemlig.

‒ Når det gjelder resultatet, de får i alle fall laga nok mat, nei da, men jo man ser jo at via undervisningene blir kanskje noen konflikter løst, man får påfyll som leder til å stå på videre, og visdom til å utdanne enda mer de unge lederne som en gang skal ta over..   

La oss være med å be for Lilian Nuñez og de lokale kirkene. At det som blir sådd kan få gro og føre til sunne og sterke kirker som stadig er i vekst og utvikling.   

 

Ingebjørg Martinussen

Utsending