Jubileum Cono Norte

Gårdsromkirke jubilerer

Den gule trebygningen på taket av det to etasjer høye murbygget er godt synlig i Cono Norte. Her har en liten gruppe samlet seg om Guds ord i flere år, og sist helg feiret de fire år som kirke.

Arequipa er en millionby plassert i et ørkenområde sør i Peru. Byen vokser i de fleste retninger, og vår samarbeidskirke har åtte kirker sør i byen. Men en liten og ny kirke er til stede helt nord i Arequipa, i Cono Norte.

Kirkebygg Cono Norte
Helge Dagsland

Et voksende arbeid

Det begynte med en familie og noen små møter for over syv år siden. De var innflyttere fra Puno-fylket lenger vest i landet. De hadde fått seg en tomt i utkanten av storbyen og var i gang med å bygge hus. Det var helt naturlig for dem å samles om Guds ord, og de startet med enkle bønne- og delemøter. De innredet et rom til å være «bedehus».

For fire år siden ble det mer organisert, og de fikk en mer formalisert kontakt med den nasjonale kirken, IEL-P, hvor familien har vært medlemmer i mange år. Det arrangeres nå faste gudstjenester, og det er sønn i huset, Percy Puma, som er ansvarlig.

Han har også fått kontakt med andre kristne familier i samme bydel, som han besøker jevnlig til bibelstudier og bønn. Flere av disse er også med på søndagsgudstjenestene, selv om det er litt vanskelig å komme seg til gudstjeneste, på grunn av kollektivtilbudet.

Hver lørdag samles også mange barn til barnelag hos Percy og familien. Det er et populært tilbud i nabolaget, og behovet for bibelopplæring er stort. Bedehus-rommet er ofte for lite, så samlingene blir holdt i gårdsrommet, hvor de har et provisorisk tak.

 

Verdt å feire

Den 9. september var det det jubileumsgudstjeneste, og det var fullt i gårdsrommet som brukes til kirkelokale. Over 30 personer var til stede, og det ble en flott gudstjeneste med innslag på både spansk og quechua. Undertegnede fikk også bidra med preken denne søndagen.

Kaker, brus og popcorn hører også til ved slike feiringer, og bursdagssangene ble sunget før lysene ble blåst ut. Gleden over å samles om Guds ord var det som preget samlingen og hilsningene denne dagen. I bønn og vitnesbyrd kommer det også klart frem at de ønsker seg et kirkelokale litt mer sentralt i bydelen.

Jubileum Cono Norte
Helge Dagsland

Det gjør unektelig inntrykk å være til stede på en slik gudstjeneste. De ytre faktorene er så forskjellige fra det vi ser i andre deler av byen. Men innholdet er gjenkjennelig og kjært. Et slikt jubileum vitner om at evangeliet blir forkynt, og det slår rot – også i Cono Norte.

Helge Dagsland

Helge Dagsland

Utsending