Ei etiopisk dame foran et tre

Bruker Bibelen for å lære å lese

Galle Tanghe (bildet) bor i byen Birayle i Woitudalen. Vi treffer henne utenfor huset hennes der hun bor sammen med sin mann og deres fire døtre.

Galle er en av mange kvinner som aldri har fått sjansen til å gå på skole. Men nå har muligheten endelig kommet til å få lære seg å lese og skrive på tsamakko-språket. Vi har nå startet et bibelbruksprosjekt i forbindelse med at vi arbeider med å oversette Bibelen til tsamakko-språket. Bibelbruksprosjektet retter seg framfor alt inn på de kvinnene som aldri har fått sjansen å gå på skole.

 

Som å leve i mørket

Galle er medlem i Mekane Yesus-forsamlingen i Birayle. – Bibelen er viktig for meg, sier hun. – Men akkurat nå har vi bare Bibelen på amharisk. Det er litt som å leve i mørket, vi kan jo ikke lese det som står der og derfor forstår vi det ikke. Men Galle har hørt avsnitt fra Bibelen lest på tsamakko i kirka. Vi samtaler litt om muligheten til å få lese Bibelen på tsamakko. – Å få Bibelen på mitt eget språk betyr at jeg bedre kan forstå hvem Gud er, sier Galle. – Da kan jeg endelig forstå det som står der!

Kanskje Galle er en av de kvinnene som kommer til å få mulighet til å lære seg å lese og skrive. – Jeg håper det, sier hun. – Jeg tror mannen min kommer til å la meg gå på lese- og skriveopplæring, og om Gud vil kan jeg lære meg å lese Bibelen selv.

 

Artikkelen er hentet fra NLMs prosjektkatalog 2020.