Fjellandskap med stor blå himmel

Merker lengselen hos folk

Hilsen fra Mongolia i forbindelse med koronaviruset.

Først og fremst vil vi si at vi har det bra i Mongolia og at vi er så takknemlig for alle forbønn vi får fra folk i Norge og rundt omkring i verden.  Det er så mye som skjer i verden akkurat nå med tanke på koronaviruset men vi må takke Gud for at vi er alle friske i Mongolia og vi vet Gud er med oss i det vi gjør hver eneste dag.  Jes 41:10 "Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg opp med min rettferds høyre hånd."

Koronaviruset har også satt sitt preg på Mongolia.  De mongolske myndighetene tok store grep med en gang i januar og stengte alle skoler og offentlige plasser.  I tillegg har de kommet med reise-restriksjoner opptil flere ganger og vi har måttet sitte i karantene i flere uker. Disse restriksjonene ble gjort i januar og februar og uten at det var oppdaget smitte i Mongolia. Men nå har det også blitt bekreftet smitte i landet og vi forventer at de strenge restriksjonene fortsetter en stund fremover.

Vi har prøvd å jobbe som vanlig, men med reise-restriksjoner og stenging av skoler, kirker og andre offentlige institusjoner så har det vært ganske stille i arbeidet.  Vår misjonærkonferanse har også blitt utsatt.  

Men vi kan glede oss over at vårt nye prosjekt, "Strengthening Children with Disabilities Development" (SCD), har fått godkjenning fra Digni (NLMs paraplyorganisasjon for bistandsarbeidet).  Så nå har vi begynt forberedelser med tanke på utføring av prosjekt-aktivitet de neste fem årene. Vi må igjen takke Gud for at NLM Mongolia får muligheten til å drive dette viktige prosjektet i Mongolia.

Når det gjelder menighetsbyggende arbeid så har vi opplevd mye flott, selv om kirkene er stengte.  Spesielt i vårt arbeid i Vest-Mongolia har vi sett at Gud jobber i hjertene til de lokale kristne, og det finnes en lengsel etter å lære mer om Guds ord.  Vi har utsendinger som jobber direkte med dette og det kan være vanskelig med regelmessige møter på grunn av corona-situasjonen, men vi merker uansett den lengselen.  Vær med å be for de kristne i Mongolia både blant Mongolian Evangelical Lutheran Church og den unådde folkegruppen i Vest-Mongolia som vi jobber tett med.

Ellers kan vi rapportere at vi hadde et strålende besøk av ni elever og åtte voksne fra fire forskjellige NLM-ungdomsskoler i slutten av februar og begynnelsen av mars.  Det var jo litt spenning rundt besøket på grunn av koronaviruset og restriksjoner i Mongolia, og da de kom til Khovd i Vest-Mongolia ble de også satt i karantene.  Men Gud var med oss og Han åpnet mange dører for at de besøkende fikk oppleve det som NLM Mongolia driver av arbeid i Khovd. I tillegg fikk de se hverdagslivet og kjenne på sjarmen av å bo i dette vakre landet. 

Guds velsignelser,

David Olson

NLM Mongolia Stedlig representant

Olson

David Samuel Olson

Utsending