deltakerne samlet

Hva er det som driver oss?

8.-9. desember var ei historisk helg for ICEL, samarbeidskirka til NLM i Bolivia. Da var, for første gang i ICELs historie, pastorer med ektefelle samla til weekend. Temaet var motivasjon.

Ivan Figueroa, generalsekretær i ICEL, forteller at de i mange år har ønska å ha ei slik samling, men det har ikke blitt noe av før nå. Helga er et resultat av et ønske om en bedre oppfølging av pastorene og deres familie.

 

Ærlige samtaler

Store deler av lørdag fikk kvinnene snakke sammen om hvordan det var å leve med en pastor som ektemann. Det ble mange ærlige og krevende samtaler, men Rannveig Ølstørn forteller at de fikk hjelpe hverandre videre. Mange sa: «Jeg trodde det var bare jeg som hadde det slik.» Og «dette har jeg ikke snakka med noen om før». Det var godt både å få gråte, le og be sammen.

De danna også ei WhatsApp-gruppe for å kunne dele og støtte hverandre.

 

to av deltakerne
Deltakere:Alejandra og Martin Savedra. Atle Ølstørn

 

Fra teori til liv

Mennene hadde vært på mange kurs og samlinger sammen før. De kjente hverandre og hadde mange av de teoretisk riktige svarene. Men også vi fikk gått et stykke på vegen fra teologisk riktige svar til hvordan det fungerer i våre liv. Hva er det som er vår egentlige motivasjon og hvordan fungerer det i vår hverdag? Hvilke konsekvenser får det for våre prioriteringer?

Det var også god tid både til å bade, slappe av i skyggen eller i sola, sove, prate og til å nyte god mat!

portrettbilde Atle Ølstørn

Atle Ølstørn

Utsending