Fire musikere spiller musikk på en åpen plass i Arequipa

Pinsefest i Arequipa

Pinsedag var det fellesgudstjeneste for alle kirkene i IEL-P i Arequipa. Flere hundre var samla på SETELA for å feire pinse og være med på innsettelsen av Julian Pablo Paye Suco som nasjonal hovedpastor

Julian Pablo Paye Suco ny nasjonal pastor i IEL-P.

I mars valgt generalforsamlinga i IEL-P, Den luthersk kirka i Peru som NLM samarbeider med, nytt hovedstyre. Alle representantene velges for to år. Det er også blitt tradisjon at hvert hovedstyre ansetter ny nasjonal hovedpastor. Den nasjonale pastoren er både kirkas øverste administrative leder, (generalsekretær), og kirkas øverste åndelige leder (biskop). Etter en prosess i kirkas hovedstyre, ble Julian Pablo Paye Suco ansatt som ny nasjonal pastor. Han bor i Juliaca og er pastor i en av menighetene der. Han er også leder i kirkas lærenemd.

På fellesgudstjenesten i Arequipa pinsedag ble han presentert som ny nasjonal pastor av kirkas president Fransisco Yanqui Mamani og innsatt med forbønn og håndspåleggelse av kirkas president, pastorene her i Arequipa og en representant fra NLM.

Julian Pablo er en ydmyk Herrens tjener. Vær med og be om at han må få den kraft, styrke, visdom og handlekraft stillingen som nasjonal pastor krever.

 

Mye sang og musikk.

Sang og musikk er viktig. Ei gruppe med medlemmer fra flere av kirkene, hadde øvd i flere uker. Det var en fryd å ta del i allsangen under deres ledelse.

Gruppa Shajah gleda oss med typisk andinsk folkemusikk.

 

Ny menighet innlemma i IEL-P.

Menigheten i Santa Cruz de Lara, ei nysatsing i lokaler der det har vært ei luthersk menighet før, ble opptatt som medlem i IEL-P.

 

portrettbilde Atle Ølstørn

Atle Ølstørn

Utsending