Familie

En tålmodig mor

Jeg har lagd fruktsalat sammen med mamma, forteller John ivrig på avslutningssamlingen i foreldreveiledningskurset ICDP. Hans mor er en av 30 mødre som har møtt opp sammen med barna sine på skolen Simon Bolivar i Cochabamba denne onsdagskvelden.

Mer tålmodige foreldre

Dicelma Solis har deltatt på foreldreveiledningskurset ICDP sammen med resten av 4. klasse-foreldrene. Hun forteller at det har hjulpet henne til å bli mer tålmodig sammen med barna sine.

– Før ropte og skrek jeg til dem, men nå klarer jeg bedre å vise at jeg er glad i dem. Da kan jeg også lære dem det som er viktig, sier hun.

Hun forteller også at siden hun nå forteller dem at hun er glad i dem, opplever hun at de gjør det samme til henne.

 

Forebygge vold i nære relasjoner

Familieprosjektet som blir drevet av ICEL, samarbeidskirken til NLM i Bolivia, har som mål å forebygge vold i nære relasjoner.

I Bolivia kan 8 av 10 barn fortelle at de blir slått hjemme. Gjennom veiledningskurset ICDP ønsker man at barn i Bolivia skal oppleve positiv oppmerksomhet og at foreldrene kan sette sunne grenser uten å skrike eller slå.

 

Budskapet når ikke alltid frem

Det er en viktig, men vanskelig oppgave prosjektet har tatt på seg. På samme kurs sitter det en annen mor. Hun kan ikke lese og skrive, og mangelen på skolebakgrunn gjør det utfordrende å konsentrere seg i undervisningen. Hun husker ikke så mye av det de har gjennomgått.

Samtidig forteller hun at hun slår barna sine, for det er av og til nødvendig. De oppfører seg ikke alltid slik som de skal. Det er ikke lett å skape nye og gode vaner i oppdragelsen, og når foreldregruppen som deltar er sammensatt, blir ikke utfordringen mindre. Det er fortsatt mye å ta tak i for ICEL og familieprosjektet.

Vær med å be for barna og familiene i Bolivia.

Be også for prosjektet, at de må fortsette arbeidet og at de må klare å nå ut på en god måte til familier som trenger det.

 

Bildet er av Dialama Solis og sønnene hennes John Leandro og Pablo Daniel.

Anne Dagsland

Utsending