SYIS-flokk bakfra

En velsignelse for fellesskapet

Kirkene og de kristne i Kina har et stort behov for å få hjelp til god relasjonsbygging. Derfor er SYIS-kursene så viktige, og vi gleder oss over at det læres opp stadig flere kursledere.

«Da vi fikk vite om hjelpa dere har gitt for å støtte leder-opplæringa vår, ble vi fylt av stor glede og takknemlighet. Det er ikke bare en pengesum for oss, det er enda mer en stor oppmuntring og viktig støtte. Hjelpa dere har gitt, får oss til å føle oss så verdsatt og beæra!»

Slik skrev de som var med på FTW i Kina i høst. FTW står for fasilitator-treninga til SYIS-kursa (Sharpening Your Interpersonal Skills Workshop). Misjonssambandet har helt fra den spede start på Taiwan i 2004 vært en viktig bidragsyter i SYIS-arbeidet.

«Når vi møter på vanskeligheter og stengsler, så oppmuntrer dere oss slik at vi kan lære om og lære bort relasjonsferdigheter i en kristen kontekst. Vår drøm blir slik oppfylt!» 

  

Tolv år med relasjonskurs

Det var i 2012 at vi hadde det første SYIS-kurset inne i Kina. Spenninga var stor, sikkerheten måtte stadig vurderes og jeg husker godt lettelsen og gleden som de 24 deltakerne viste etter utført kurs og ei uke med åndelig fellesskap, læring, øvelse og mye glede.

Etter det ble det flere kurs, og etter hvert også flere ledertreningskurs (FTW).

To taiwanske kvinner
Gode ledere:De to medarbeiderne fra Taiwan som var ansvarlig for FTW-kurset sist høst. Privat

Med hjelp fra Taiwan

Gode medarbeidere fra SYIS-gruppa vår på Taiwan stiller opp, og i høst leda de et nytt FTW-kurs. Det ble utsatt flere ganger på grunn av pandemien, og også fordi sikkerhetsforholda var slik at kurs måtte avlyses.

Evangelist Pearl Chiu fra Taiwan forteller at de fikk 10 dager sammen med «livsforvandlende læring, mye latter og glede over SYIS som har vært til slik nytte og hjelp for dem personlig og i tjenesten siden de var med på grunnkurset».

De måtte skifte lokale flere ganger på grunn av sikkerhetshensyn.

Papirlapper på vegg
Kreativt:FTW. Opplegget er svært interaktivt, engasjerende og utfordrende. Privat

Følges opp digitalt   

Disse nye kurslederne har så fått fortsatt trening og opplæring digitalt. Pearl leder dem i en samtalegruppe ukentlig. De går gjennom hvert emne og  reviderer samtidig oversettelsen av kursboka som brukes inne i Kina. Vi er ennå ikke fornøyde med den. Overføringa fra tradisjonell til forenkla kinesisk var grei nok, men det står ennå igjen en god del kulturelle forskjeller som det må arbeides med.  

Kirkene og de kristne i Kina har et stort behov for å få hjelp til god relasjonsbygging både i familien, i samfunnet og i menighetene. Det har vært aha-opplevelser i fleng!

Kake
Vel fortjent:Vel utført SYIS-opplæring må feires! Privat

Gud leder og velsigner

På nyåret dro Pearl nok en gang til Kina og leda tre nye kursledere da de for første gang skulle fasilitere i en SYIS workshop. Det ble en stor opplevelse for dem alle. Det var en spent situasjon på flere måter, men Gud holdt sin gode hånd over dem og gav dem ei velsigna, festlig og lærerik uke.

Nå begynner vi å se muligheten av at våre fasilitatorer inne i Kina etter hvert kan ta over ansvaret. Det krever masse arbeid, planlegging, sikkerhetstiltak og ikke minst entusiasme. Og det er det verdt! Jeg har sett så mange ganger hvordan Gud har gjort store ting i den enkeltes liv og for fellesskapet.

Til slutt litt mer fra hilsenen som våre kinesiske venner sendte oss i høst:

«Foruten den økonomiske støtten, har deres oppmuntring gitt oss stor styrke. Det å vite at der er noen som har tro på oss og som ønsker å gi oss støtte og hjelp, det gjør oss ydmyke og gir oss tro på oss selv. En slik tillit og støtte oppmuntrer oss til å studere enda bedre og vokse enda mer i oppgaven».

  

Hilsen Anna Sæther