Pastor paret Du Sheng En

– Nå får jeg overlevere ansvaret til de unge

Ved årsskiftet ble Pastor Du formelt pensjonist, og det ble markert med en velfortjent fest. Men selv er den trofaste pastoren mest opptatt av at vi må be for ungdomsarbeidet og de unge medarbeiderne i kirken i Taiwan.

Koronarestriksjoner til tross, det ble en flott «honnør-fest» i Ling-Gwang-kirka (Fredsgata) i Taipei i oktober i høst. Pastor Du Sheng En og kona Lyau Tsai Gwei ble overøst med takk og kjærlighet og blomster og gaver i røde konvolutter (som alt gikk inn i kirkekassa)!

Pastor Du skulle bli pensjonist ved årsskiftet! I navnet, men sannsynligvis ikke i gavnet! Sammen med mange på Taiwan fikk jeg her heime følge med på festen digitalt.

  

Inspirerende og utfordrende

Den unge Du Sheng En var svært aktiv i Life Church (Dragegata) i Taipei helt fra tidligste ungdom. Jeg husker han som aktiv ungdomsleder, leiradministrator og altmuligmann i kirka da jeg kom til Taiwan på 70-tallet.

Etter en teknisk utdannelse tok han fatt på teologistudiet ved China Lutheran Seminary (CLS) i Hsinchu noen mil utafor Taipei. Der var han en svært aktiv student, samtidig som at han hver helg reiste heim til kirka si for å ta del i tjenesten der.

Han ble et inspirerende og utfordrende forbilde for oss unge misjonærer.

Pastor Du og biskop Pan
Takket av:Pastor Du sammen med biskop Pan, som i likhet med så mange andre ønsket å takke for lang og tro tjeneste. Ling Gwang Church

En viktig og trofast medarbeider

Det første året etter seminaret fikk jeg evangelist Du som medarbeider i Lungtan i Ilan på nordøstkysten. Der opplevde jeg en ung tjener som var villig til å ta på seg oppgaver som andre kviet seg på.

Han øvde seg også stadig vekk på «taiwaneser-språket», slik at han etter hvert kunne tale på det. For i Ilan-distriktet snakka de fleste «taiwanesisk-kinesisk» den gangen (til forskjell fra mandarin-kinesisk).

Evangelist Du flytta til Taipei og ble både medarbeider i radioarbeidet «Frelsens Røst» og så evangelist i Grace Church (Roliggata). Etter masterstudium i Hongkong flytta han og familien inn i kirka i Fredsgata, og der har han hatt sin base. Arbeidet der har vært et eksempel for mange andre, med vekt på grundig forkynnelse, lederutvikling, evangelisering og misjon.

Pastor Du var i mange år leder for seminarstyret, og innsatsen hans der står det stor respekt av. For oss taiwanmisjonærer har han vært en enestående hjelp på så mange områder.

Vi føler en dyp takknemlighet for alt han har betydd for oss og for Misjonssambandet som samarbeidspartner.  

Pastor Du Sheng En + pastor Chang Li. Des-11.
Godt team:Pastor Du sammen med gamlepastoren i kirka i Fredsgata, pastor Chang Li. De var et godt team. Anna Sæther

– Røttene er viktige

Det har vært svært viktig for pastor Du at våre venner i menighetene skulle få god kjennskap til misjonens historie, både i Kina og deretter på Taiwan. Han har skrevet masteroppgave om arbeidet i Kina, og han har gravd i arkivet på Fjellhaug!

Han har hatt inspirerende undervisning for nye medarbeidere og for menigheter i misjonshistoria vår. Det har vært festlig å samarbeide med han om dette.

«Vi må ikke glemme røttene våre», sa pastor Du så ofte. Nå ser jeg at unge medarbeidere i Fredsgata tar opp stafettpinnen også når det gjelder dette feltet. 

Pastor Du m fam. og medarbeidere
Mange med på laget:Pastor Du sammen med familiemedlemmer og medarbeidere. Ling Gwang Church

– Vi må fortsette å be om vekkelse

Jeg slår Facetime-nummeret til ekteparet for å få en prat og en hilsen til misjonsfolket. For det første vil de ønske godt kinesisk nyttår! De forteller om forberedelser både i heimen og i kirka.

– Det er en god anledning for oss kristne til å nå ut til folk i gata med budskapet om at det er Gud som kan gi oss den rette lykke og rikdom, sier han.

Pastor Du deler ut konvolutter med bibelvers til to kvinner på nyttårsfeiring i 2014
Nyttårsfeiring:Pastor Du deler ut røde konvolutter, "hung-bau", med bibelvers på nyttårsmøte i 2014. Anna Sæther

– Et så travelt liv i tjeneste for Gud og for mennesker – har det vært verdt det hele? spør jeg.

– Ja! er svaret. Og pastoren fortsetter: – Det er enda mye mer jeg ville ha gjort. Men nå får jeg overlevere ansvaret til de unge. Og jeg ber om at menighetene må ta imot de nye medarbeiderne med raushet og velvilje. Jeg fortalte nylig om Nehemias og Esra og gjenoppbyggelsen av tempelet. Gud lot i sin nåde folket få en ny start. Nye generasjoner stod parat til å være med i bygginga. Og det var så viktig at Gud fikk vekke dem opp igjen, at de fikk et rett Guds-forhold. Vi må fortsette å be om vekkelse og nytt liv både i menighetene våre og blant folket på Taiwan.

  

Be for de unge

Pastor Du avslutter Facetime-samtalen med en takk til misjonsfolket som har bedt for Taiwan og de kristne der i 70 år.

– Og nå gir jeg dere et viktig bønneemne: Be for våre unge medarbeidere. Og be for ungdomsarbeidet som står overfor mange utfordringer og som nå er nede i en bølgedal i flere av LCROC’s menigheter. Vi trenger fortsatt Guds nåde i all vår tjeneste.

 

Her kan du se opptaket av honnør-festen (på kinesisk).