Alto Alianza i Tacna

De minst nådde i Tacna

Folkegruppen Aymara regnes som en av de minst nådde for evangeliet. I Alto Alianza, i Tacna, helt sør i Peru, ønsker nå den nasjonale kirken å starte ett nytt arbeid blandt denne folkegruppen.

Jeg skal få lov til å være med på oppstarten av arbeidet blant Aymarafolket, og vi håper at en boliviansk pastorfamilie, som behersker språket, er på plass i mars måned.

 

Språkstudier

For å kunne få god kontakt har jeg begynt å studere språket Aymara. Her er et lite eksempel for de språkinterreserte;  Aski uru suma jilatanaka kullakanaka = God dag kjære brødre og søstre.  

På grunn av coronasituasjonen har dette nye arbeidet blitt satt litt på vent. I mellomtiden har jeg brukt min tid på virtuelle hilsener, andakter og prekener i de eksisterende kirkene i Tacna og på nasjonalt plan.Ved flere anledninger har jeg brukt litt aymara. Det fine er at Aymara-Bibelen er skrevet slik ordene uttales. Derfor kan selv en nybegynner lese Bibelen og bli forstått.

 

Skjermbilde av virtuell andakt v/Alice
Virtuell andakt:I coronatider har kirkene virtuelle søndagsgudstjenester som sendes via Facebook. Alice Karin Krogsæter-Aragon

 

 

Sterke tradisjoner  

Aymara er en folkegruppe med mange og lange tradisjoner. Den er preget av at de tror på mye. Kanskje vil vi med norske øyne si at det er mye overtro, men for mange her er de overbevist om at dette er virkelig.

Første gang jeg kom til Peru besøkte jeg en misjonærfamilie som bodde i Huancane distrikt og arbeidet blant Aymarafolket. De fortalte meg om «Karisiri».Dette er en ond person/skapning som går ute om natten og stjeler fett fra ryggmargen til personer som befinner seg ute. Dette skjer fort og lydløst. Det er vanlig å høre det blir sagt: «Min mor eller far døde på grunn av Karisiri». Misjonærene fortalte videre at folket var redde for misjonærene for de mente at de var Karisiri. At de hadde fint hus og bil fordi de hadde stjelt mye fett fra ryggmargen.

 

Kirkeledelsen på besøk i Alto Alianza, Tacna
Besøk av kirkeledelsen:Kirkepresident i IEL-P, Oscar Bellido Zarate, og nasjonal pastor, Julian Pablo Paye Suca, var nylig på besøk i Alto Alianza, Tacna. Alice Karin Krogsæter-Aragon

 

Takker for forbønn

Be gjerne for den nye pastorfamilien, og for oss, om helse og styrke til arbeidet. Be også om visdom i nybrottsarbeidet, og om hvordan vi kan arbeide under coronarestriksjoner. Vi håper og ber om at Gud kan åpne dører, slik at Aymarafolket kan få se Jesus som sin frelser.

«Jeg er porten. Den som går inn gjennom meg, skal bli frelst..» Johannes 10,9

Takk for deres omsorg, forbønn og støtte!

 

 

Portrettbilde av Alice Krogsæter-Aragon

Alice Krogsæter-Aragon

Forkynner og Barne- og ungdomsarbeider