Indonesisk gutt drikker av en kokosnøtt

Gi en smak av himmelen

«Men dere er en utvalgt slekt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk som Gud har vunnet for at dere skal forkynne hans storverk, han som kalte dere fra mørket og inn i sitt underfulle lys.» (1 Pet 2,9)

Andakten er hentet fra Prosjektkatalogen 2024: "Gi det videre"

En dag skal vi få oppleve hva ren godhet er. Det evige livet vi har i vente gjennom Jesus, er mer enn vi mennesker, så lenge vi er en del av en fallen, forgjengelig verden, er i stand til å fatte. Men samtidig er vi, som kristne, allerede del av denne uforgjengelige og ubeskrivelige fremtiden. Vi kan ikke fatte hva det vil innebære, men vi kan ane det. Dypt i sjelen kan vi skjelne små glimt av den fullkomne herligheten som en gang skal slå ut i full blomst.

Når du tar imot Jesus, blir du et Guds barn. Hellig og utvalgt, badet i strålene som strømmer fra Guds evige rike og inn i vår verden. Dette lyset bor i deg. Og du kan la det stråle videre ut der du er, i hvert eneste levde øyeblikk, gjennom å elske, ære og verdsette de menneskene du møter på din vei.

C.S. Lewis sa en gang at det ikke finnes dødelige mennesker. Vi er alle evighetsvesener, med en evig tilværelse i vente. Spørsmålet er om den blir i mørke eller lys. Guds godhet gløder allerede i deg – lar du den skinne? Vær et fyrtårn som viser andre veien til Guds underfulle lys.