People

Jesus gjør ikke forskjell på folk

MINIANDAKT: Hvordan skal vi leve det kristne livet? spør Martin Augestad.

"Dersom dere oppfyller den kongelige lov i Skriften: Du skal elske din neste som deg selv, da gjør dere rett. Men gjør dere forskjell på folk, da synder dere, og loven anklager dere som lovbrytere.” (Jakob 2,8-9) 

Hvordan skal vi leve det kristne livet?  

I en av de mest praktiske bøkene i Bibelen, Jakobs brev, blir vi fortalt at vi skal elske vår neste som oss selv. Loven blir kalt «den kongelige lov», muligens fordi det var denne loven Kongen selv, Jesus Kristus, likte å bruke.  

Hva skjer når vi elsker vår neste, men samtidig gjør forskjell på folk? Når vi elsker vår neste, men gjør forskjell på folk, elsker vi selektivt. Dermed synder vi.  

Da Jesus levde, døde og stod opp igjen viste han at han elsker oss, og samtidig at han ikke gjør forskjell på oss. Alle får Jesu invitasjon til Guds rike. Jesu gjerninger er utgangspunktet vårt for våre gode gjerninger.  

Når vi elsker vår neste betingelsesløst og uten unntak, minner vi oss selv og andre på hvordan Jesus elsker uten betingelser og unntak. Jesus gjør ikke forskjell på folk, og det skal heller ikke vi gjøre.