masker

Bønnemasker

HVERDAG: Strikketid får tankene mine til å vandre, og i dag ble jeg sittende og fundere på: Når ber jeg i løpet av en dag?

I perioder kan bønn bli en byrde. Det blir en måleenhet for hvor god kristen jeg er. Kjenner du deg igjen?

Men bønn er jo en gave. Bønn er en realitet fordi veien er åpen inn til Guds nærhet gjennom Jesus. Alltid åpen. Alltid velkommen.

Det er nemlig veldig kort vei fra tanker til bønn. Har du tenkt på det?

Vaner

Jeg sier god morgen til Gud. Det har blitt en vane. Hei, god morgen, takk for en ny dag, vil du gi meg styrken jeg trenger. Ikke velformulert, men en bevissthet om at Gud er i denne dagen, hver morgen.

Vi synger for maten. Det er en bønn.

Vi ber med barna, og vi avslutter med Vår Far. Annenhver kveld legger jeg, og da ber jeg i to omganger. En rytme og en rutine som betyr noe.

Vi ber når vi legger oss samtidig. For det og de vi tenker på.

Og så er det dette med strikkingen. Sammen med bilkjøring alene, er det de to stedene tankene mine får flyte helt fritt. Jeg oppsøker ofte stillhet kombinert med de to.

Det er nemlig veldig kort vei fra tanker til bønn. Har du tenkt på det?


Bevissthet

Å be avhenger ikke av at du klarer å formulere flinke og riktige og logiske setninger for Gud. Det handler også om å invitere han inn i virkeligheten vår, i tankerekkene og de noen ganger halvformulerte hjertesukkene.

Det krever bevissthet. Jeg vil gjøre tankene om til bønn. Jeg vil invitere Gud inn i bekymringene, planleggingen, uroen, drømmene, gledene, forventningen, lengslene, det som kjennes håpløst og usikkert.

Med strikketøyet i hånda, eller henda på rattet, kan det bli viktige erfaringer av Guds fred når jeg gir Ham alt jeg bærer på. Alle venner og familie tankene svinger innom, alt jeg kan uroe meg for. Gud ser det, vet det, men vil allikevel at jeg skal være bevisst på å dele det med Ham.


Masker

Jeg beundrer de som har rytmer og rutiner for mer systematisk bønnetid, og vet at de periodene jeg har hatt det, har betydd mye. Og i tillegg, samtidig, gleder jeg meg over at Gud alltid bare er en tanke unna.

 Jeg kan gi Gud alt som svinger innom tankene mine. Og med strikketøyet blir det riktig for meg å si: Det er bønn og kjærlighet i hver maske.