Dokumenter og penn

Trenger kandidater til årsmøtet

Det er vanskelig å finne nok kandidater til valg til styrer på årsmøtet i Misjonssambandet øst 1. juni

Valgnemnda har siden høsten 2023 jobbet målrettet med å spørre mennesker til verv i regionstyret, barne- og ungdomsrådet (BUR) og valgnemnda. Selv om vi har lagt ned mye innsats, og har spurt 120 mennesker, har vi ikke lyktes med å få nok «ja» til alle styrene.

Dette skyldes ikke minst at flere kandidater så seg nødt til å trekke seg mot slutten av vårt arbeid, etter at de hadde sagt «ja», noe som gjorde det ekstra krevende denne gangen.

Mange har møtt oss med at de ønsker å bidra lokalt framfor regionalt – det har vi stor forståelse for. Dessuten må frivillighet ligge til grunn i alt dette.

Likevel er tjenesten inn i de regionale styrene nødvendig og nyttig for det lokale arbeidet – og vi vil med dette oppfordre deg som ser dette til å melde inn deg selv eller andre som benkeforslag på regionens årsmøte på Hurdal verk 1. juni.

Så vil vi si at det å engasjere seg i styrer og råd kan være veldig interessant, utviklende og lærerikt, samtidig som vi får stå i meningsfullt og viktig arbeid. Noen ganger må vi engasjere oss for å oppdage at det er lærerikt og interessant.

Det som konkret mangler, er tre kandidater til BUR og tre kandidater til valgnemnda. Helt kort om de aktuelle styrene under.

Barne- og ungdomsrådet jobber med å lede arbeidet og fremme tiltak blant barn og unge i vår region, slik som leir- og lagsarbeid, disippelgjøring, ledertrening. Dette er en svært viktig satsing i vår region. BUR møtes ca. fire–fem ganger i året.

Valgnemnda har ansvar for å finne kandidater til de tre nevnte styrene fram mot årsmøtet. Vanligvis er møtene på Teams, og det er møter ca. hver tredje uke over en periode på noen måneder hvor vi legger fram kandidater og spør disse.

Vi oppfordrer sterkt til å melde inn benkeforslag til disse to styrene. Ta kontakt med leder i valgnemnda Tove Stang Karlsen på tlf 976 31 675 for tips eller spørsmål til dette.

På vegne av valgnemnda,

Leder Tove Stang Karlsen, nestleder Øyvind Sollien