Glade folk med flagg

Kongshaug får tilbake tilskudd

I halvannet år har Kongshaug kjempet for å få tilbake «enetimetilskuddet». Nå har de blitt hørt, og får tilbake ca 4,7 mill for neste skoleår, halvparten dette året. I dag var det kakefest.

Kongshaug og noen skoler til, som har sin musikkundervisning på ulike instrument, og ikke store danseklasser, har fått kompensert for merkostnadene det medfører. Men fra statsbudsjettet for 2023 mistet de dette tillegget, som for Kongshaug sin del utgjør rundt 4,5 millioner i året.

I dag ble det kjent at de får tilskuddet tilbake, noe for dette skoleåret, og fullt fra neste skoleår. Nå er de sikret tilskuddet minst til 2026, forteller rektor Henning Iversen, da er planen å se på tilskuddsordningen i en større sammenheng.

Stor marsipankake
Kakefest:Det måtte bli kake til alle på en slik dag Kongshaug

Kongshaug forteller på sin Facebookside at de i dag tidlig fikk besøk av flere politikere fra Ap og Sp, som fikk trampeklapp for beskjeden de kom med. «Det er en stor glede for oss at regjeringen nå har snudd i sin beslutning, og vi er så takknemlige for alle som har jobbet for saken vår i ulike politiske instanser. Vi er også takknemlige for alle som har støttet og bedt for skolen i denne perioden. TAKK. I dag feirer vi med heist flagg og kake til alle i lunsjen!» skriver de videre.