Fjellkjede

Etiopia

Misjonssambandet startet arbeidet i Etiopia i 1948, og jobber nå i samarbeid med den lokale Mekane Yesus-kirken for å nå de minst nådde folkegruppene i landet.

Etiopia ligger på Afrikas horn og grenser til Somalia, Eritrea, Sudan og Kenya. Landet er over tre ganger så stort som Norge og det bor over 80 millioner mennesker her (CIA Factbook). Det finnes mange ulike etniske grupper og det snakkes 85 forskjellige språk i landet. Landet er det eneste i Afrika som aldri har vært koloni. Addis Ababa er Etiopias hovedstad.

 

Sterk nasjonal kirke

Misjonssambandet startet arbeidet i Etiopia i 1948. Innsatsen har vært fokusert i områder sør i landet. Som resultat av misjonsinnsatsen fra flere ulike misjonsorganisasjoner, har det vokst fram en sterk nasjonal kirke, Ethiopian Evangelical Church Mekane Yesus (EECMY). Kirken ble grunnlagt 1959 og i dag teller den over 9 millioner medlemmer. Den regnes for å være den hurtigst voksende lutherske kirken i verden.

 

De minst nådde

Misjonssambandet har hele tiden fokusert på å arbeide blant de minst nådde folkegruppene i landet. Sammen med EECMY ønsker Misjonssambandet i Etiopia å medvirke til fortsatt vekst av nasjonale, selvstendige kirker. Den nasjonale kirken har en stor utfordring med å skulle utdanne evangelister, teologer og prester nok til å dekke behovet. Misjonssambandet er engasjert i utdanning ved bibelskoler og teologiske institusjoner.

 

Hjelp til hele mennesket

Å hjelpe hele mennesket er en målsetning både for EECMY og for Misjonssambandet. Misjonssambandet er derfor også engasjert i en rekke prosjekter som landsbyutvikling, utdanning og helse sammen med kirken og myndighetene. Misjonssambandet samarbeider i Etiopia også tett med Dansk Luthersk Mission (DLM) fra Danmark, Finnish Lutheran Overseas Mission (FLOM) fra Finland, og Samband íslenskra kristniboðsfélaga (SIK) fra Island og har misjonærer også fra disse organisasjonene.

Adresse

NLM, P.O. Box 5540, Addis Abeba, Etiopia

Kontakt

E-post: nlmethiopia(a)nlm.no Telefon: + 251 (0)11 859 11 25