Linkus drar tau

Barnas Misjonsprosjekt

Barnas Misjonsprosjekt er et innsamlingsprosjekt hvor barn i Norge er med å støtter arbeid blant barn der hvor NLM driver arbeid. I skoleåret 2018/2019 går prosjektet til arbeid i Vest-Afrika.

I 1997 startet NLM opp med Barnas Misjonsprosjekt. Hensikten var at barn og unge i Norge skulle engasjeres til å samle inn penger til misjon og bistand i andre land. I tillegg var det et sterkt ønske om å formidle kunnskap om de ulike landene NLM har misjonsarbeid i, og på denne måten skape forståelse og nysgjerrighet for andres kulturer. Siden starten har Barnas Misjonsprosjekt vokst jevnt og trutt både i omfang og i kroner og øre.

  

I fjor samlet barn og unge i Norge inn over 2 millioner norske kroner i løpet av ett skoleår!  Barnas Misjonsprosjekt har vært med på å skaffe medisinsk utstyr til et sykehus sør i Etiopia, bygd et leirsted i Bolivia og støttet en kristen barnehage i Japan, for å nevne noe. Vi vet også at flinke formidlere i barnehagene, skolene, leirstedene og i foreningene våre er med å oppmuntre barn og unge til å be også for de ulike landene. Det tror vi er av stor betydning!

  

Barnas Misjonsprosjekt følger skoleåret. Innsamlingen forflytter seg fra land til land, og er i løpet av noen år innom alle de ulike landene NLM driver arbeid i. Vi prøver så langt det lar seg gjøre å finne prosjekter som retter seg spesielt mot barn og unge.

 

2018/2019 - Vest-Afrika

 

Linkus har vært på farten igjen. Denne gangen dro han til vest-Afrika sammen med gode venner for å lage filmer til Barnas Misjonsprosjekt. Landene de besøkte heter Mali og Elfenbenskysten. Og selv om disse to landene ligger ved siden av hverandre, er de ganske forskjellige.

    

GØY MED LEIR OG BARNELAG!

Akkurat som i Norge, trenger selvfølgelig barna i Vest-Afrika også å høre om Jesus. Og akkurat som her, er det mange barn i Mali og Elfenbenskysten som liker å dra på leir. På noen av leirene kan det komme så mange som 400 barn! Linkus har også besøkt flere barnelag i de to landene. Barnas Misjonsprosjekt vil gjerne støtte dette arbeidet slik at det kan startes enda flere barnelag og arrangeres enda flere leirer. Slik kan enda flere barn få høre om Jesus og bli glad i ham.

   

HULL UTEN GULL

Har du vært på skattejakt noen gang? Det er mange som drømmer om å finne en stor skatt som kan gjøre dem rike! Noen steder i Mali går det an å finne små gullklumper nedi jorden. For å finne gullet, må man lete lenge og grave mange dype hull i bakken. Etterpå drar gullgraverne til nye områder for å lete videre. Men da ligger det jo store, farlige hull i bakken igjen etter dem! Av og til faller kuer eller geiter ned i hullene og slår seg i hjel! Barnas Misjonsprosjekt støtter arbeidet med å plante nyttige trær i de farlige hullene. Slik kan de gamle gullfeltene bli til gode beitemarker og åkrer igjen.

 

Gavene gitt til Barnas Misjonsprosjekt vil gå til alt NLMs arbeid i Vest-Afrika. Når dere samler inn penger til Barnas Misjonsprosjekt dette året, vil:

• Flere barn få høre om Jesus

• Norske misjonærbarn få undervisning

• Områder ødelagt av gullgraving igjen gi mat til mennesker og dyr