Torunn Haukvik Minnesjord

Håper og ber om fred

Midt i et politisk kaos arbeider Misjonssambandet for å nå mennesker med evangeliet i Etiopia.

 Hva er siste nytt fra Etiopia?  

 Ver inne i en politisk ustabil periode, med borgerkrigen i nord som ruller fram og tilbake, og med etniske motsetninger. Valget foregikk rolig i juni, og i begynnelsen av oktober skal det nye parlamentet dannes og innsettes, og vi håper og ber om fred og mer stabile forhold. Krigen i nord har kostet mange menneskeliv og forårsaket sult og nød, samt påvirket den økonomiske situasjonen i landet til det verre. Inflasjonen er sterkt økendepriser stiger og folk har det trangereMange er bekymret over utviklingen. Vi lever også med koronas stadige bølger, men har heldigvis ikke opplevd så kritiske tilstander som i mange andre land. Flommen på Mekane Yesus-seminaret på Mekanissai Addis Abeba har også berørt oss sterkt.  

 

− Hva er de største utfordringene for Misjonssambandets arbeid i Etiopia?  

I sommer ble visumprosedyrene i landet endret. Det skapte store utfordringer for alle våre nye utsendinger, som har måttet endre planer og flybilletter flere ganger. Men når dette skrives har det løst seg og våre folk får endelig komme ut.  

Vi har ikke arbeid eller utsendinger i de mest urolige områdene i landet, og har fått arbeide og reise som normalt, selv om vi påvirkeav den ustabile politiske situasjonen. 

 

Hva er planene framover? 

Vi har begynt å arbeide med sammenslåingsprosessen mellom Misjonssambandets felt i Øst-Afrika. Fra 2022 planlegger vi felles konferanse. Sammenslåingen blir en stor og spennende endring for arbeidet vårt i Etiopia. 

 

Har du en oppfordring til folk hjemme i Norge? 

Vær utholdende i bønn for Etiopia i en vanskelig tid!