gåtur

– Ikke alltid nok med forsikring og NLM i ryggen

UTSENDINGEN: Møt Leif som jobber som misjonær i Øst-Afrika

Personlig

Navn: Leif

Alder 64 år

Sivilstatus: Gift, 5 barn og 15 barnebarn

Hvor og når: Startet i Pokot 1981

Hovedoppgaver: Evangelist/prest/menighetsbygging/bistandsarbeider/bibelskolerektor/rådgiver

– Dere har tidligere bodd mange år i Kenya, og valgte å reise ut igjen, hvorfor?

– Vi har hatt mange utrolig flotte år i Kenya, og vi ble utfordret av NLM om å reise ut igjen. Denne gangen til et nytt område og en ny folkegruppe. Under et treff med noen menn fra denne folkegruppen ble det plutselig helt klart for meg at Jesus elsker dem like mye som han elsker meg. Da skjønte jeg at det var han som ville at vi skulle dra dit og velsigne disse menneskene med godhet og Guds kjærlighet.

 

– Hva holder dere på med denne uka?

– Mye av arbeidet er stoppet på grunn av koronaviruset, men byggingen av vannsisterner og arbeidet på et voksenopplæringssenter er i drift. Vi har endret oppgavene litt og starter dagen med en times islamstudier. Etter siestaen kl. 14.00 har vi felles bønnetid. Resten av dagene frem til kl. 17.00 leser vi språk.

Vi har også en trehjuling ute i byen hver dag med høyttaler hvor vi gir informasjon om koronaviruset og smittevernregler.

 

– Hva er planene fremover?

– Vi regner med å bli kalt hjem til Norge i løpet av juni/juli. Det er veldig mye usikkerhet rundt når vi kan komme tilbake hit, men vi håper og ber om at dette må gå seg til slik at arbeidet kan fortsette som før.  Vi har vært her i tre år nå og skal etter planen fortsette ett år til.

 

– Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg liker å følge med på engelsk fotball og se spennende filmer og serier, for eksempel Homeland. Så liker jeg å holde meg i god form og lese språk. For meg er språk alfa og omega for å kunne bo og trives blant et folk.

 

– Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

– Det er ikke lett å velge ett bibelvers, men for tiden er det misjonbefalingen (Matt 28, 18–20) som har hatt en spesiell plass. Han som har «all makt i himmelen og på jorden», han har lovet å være med meg alle dager.

Vi er heldige som reiser fra Norge med NAV, forsikring og NLM i ryggen, men når terrortrusler kommer nært på og omgivelsene rundt er fylt med slanger og skorpioner og andre utrygge forhold, så holder faktisk ikke det.  Jeg er derfor opptatt av å finne ut hva Jesus mente med det han sa og øver meg i å stole på det.