Karoline og Aron fra en tur i Himeji-slottet i Japan

− Veldig fornøyd med Japan

UTSENDINGEN: Bli kjent med Karoline i Japan.

‒ Hvorfor flyttet dere til Japan?

‒ Lenge før mannen min og jeg møtte hverandre følte vi begge på et kall til å bli misjonærer. Vi tok etter hvert kontakt med NLM og de spurte oss hvor vi kunne tenke oss å reise. Vi svarte at vi var åpen for alt, men var generelt veldig glad i Asia. Deretter ble vi plassert i Japan, noe vi den dag i dag er veldig fornøyd med.

 

‒ Hva er de største forskjellene på Japan og Norge?

‒ Det første som slår meg, er hierarkisystemet i samfunnet og kvinnesynet. Det er kanskje noe jeg har lagt spesielt merke til som småbarnsmor.

 

‒ Hva holder du på med denne uka?

‒ Denne uken skal jeg først og fremst få ferdig et vitnesbyrd jeg skal ha i kirken neste søndag. Forhåpentlig får vi også på plass nytt visum, og så skal vi ha bibelgruppe på et universitet, hjelpe en japansk kollega med oppussing av huset de har flyttet til, få besøk av en venninne som ikke er kristen, reise på en sommerfestival med en japansk familie, pakke klart til neste ukes ungdomsleir, og sikre trapper da gutten vår har blitt svært mobil den siste tiden.

 

‒ Hva er planene framover?

‒ Planen fremover er å forbedre ungdomsarbeidet i kirkesamfunnet (Vest-Japan evangeliske lutherske kirke) vi jobber i, sammen med en nyansatt ungdomsarbeider.

 

‒ Hva pleier du å gjøre når du skal slappe av?

‒ Jeg slapper godt av når jeg maler og lytter til lovsang.

‒Har du et bibelvers du er spesielt glad i?

‒ «Velt din vei over på Herren og stol på ham! Han skal gjøre det.» Salmene37:5er et bibelvers som har fulgt meg helt siden jeg bestemte meg for å følge Jesus.

 

‒Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

‒ Vi har kjøpt billetter til Norge, og tar en ferie nå i høst. Det er spesielt stas da det er noen oldeforeldre som skal hilse på sønnen vår, Aron Isaiah, for første gang.