Arvid Lodden

46 år i Misjonssambandet

Arvid Lodden (65) har hatt en allsidig og variert tjeneste i Misjonssambandet. Han sluttet som administrasjonsleder i Misjonssambandet sørvest 1. mai og fortsetter nå i NLM Arveoppgjør i halv stilling.

– Vi skal få vandre i gjerninger som Gud har lagt ferdig for oss – og ikke springe i dem slik jeg ofte har opplevd. Det blir en vesentlig forandring å slippe kamp mot klokke og kalender, sier Arvid Lodden.


Lundeneset

Arvid Lodden begynte på Lundeneset handelsskole (i dag videregående skole) i Ølensvåg høsten 1974. 

– Lundeneset fikk stor betydning for meg. Det gjaldt faglig opplæring innen kontor, regnskap og økonomi. I tillegg hadde vi et godt vennskap, og jeg fikk venner for livet. Men aller viktigst var det åndelige utbyttet som ble en ballast for livet. Å gå på Lundeneset var som en mini-bibelskole for meg, påpeker Lodden.

Det ble også vekkelsestider på skolen, ikke minst høsten 1974. Arvid legger ikke skjul på at han gjennom den fikk klarhet i sitt gudsforhold, og en klar erkjennelse av at han var en synder som var fortapt uten Jesu frelse.

 

Fjellhaug

Etter to år på Lundeneset reiste Arvid og flere av hans medelever til bibelskolen på Fjellhaug.

– Her fikk jeg en grunn å stå på og en kurs å følge. Da vi kom til våren 1977, var jeg i tvil om hva jeg skulle gjøre videre. Men så fikk jeg et kallsbrev fra Haugesund krins (HSH) om å begynne som forkynner. Jeg la saken i Guds hånd, og bad ham stoppe meg hvis dette ikke var hans vilje. Det skjedde ikke, og jeg sa ja til kallet før vi var ferdige på Fjellhaug.

 

Misjonsfolket

Arvid Lodden kan til sommeren se tilbake på 46 års tjeneste i ulike oppgaver i Misjonssambandet.

– Når jeg tenker på alle disse årene har jeg en skremmende tanke: Jeg har totalt tappet misjonen for mange millioner kroner gjennom min lønn – kunne disse midlene vært brukt på en bedre måte? Men jeg har fått lagt denne tanken fra meg da dette ikke var mitt ansvar, sier Arvid.

– Hva vil du si med tanke på alle disse årene i misjonens tjeneste?

– Jeg er takknemlig overfor misjonsfolket, og det har alltid vært min oppgave å tjene dem, slik at de kunne få virkeliggjøre sitt kall. Jeg tenker med glede tilbake på alle deres smil, håndtrykk, støtte, tjenersinn og trofasthet. Dessuten har det vært kjekt å se unge som overtar stafettpinnen, svarer Lodden.

 

Arbeidsgiver

Han vil også rette en hjertelig takk til Misjonssambandet som en fantastisk arbeidsgiver. – Jeg har gledet meg til å gå på jobb nesten hver dag på gode arbeidsplasser, og jeg har bare hatt gode ledere i 46 år i ulike oppgaver, sier han.

– Er det noe du er spesielt opptatt av i misjonsarbeidet?

– Det er viktig at forkynnelsen av Guds ord er hovedsaken i arbeidet vårt. Troen på Jesus skapes gjennom Ordet, og troen kommer av forkynnelsen. Selv om dette er det aller viktigste, er det også mange andre viktige oppgaver som må utføres, svarer Arvid.

 

Arveoppgjør

Arvid Lodden har siden 2018 hatt en delt stilling som administrasjonsleder og ansvar for arveoppgjør i Misjonssambandet. Siden 1. mai har han  fortsatt i den sistnevnte oppgaven i halv stilling. Hvis han får noe ekstra tid så står han til disposisjon for regionen.

Budsjettet for testamentariske gaver i Misjonssambandet er også i år på 20 millioner kroner.

– Det blir spennende se hvor mye som kommer inn. Jeg synes det er både fint og meningsfullt å motta den siste store gaven i arv fra misjonsvenner. Når jeg kommer inn i et hus som er testamentert til misjonen, er det som å stige inn på hellig grunn, sier Arvid Lodden, som nå ser fram til litt roligere dager.