Utsikt fra Lepsøy misjonssenter

Helg med ringvirkninger

En retreat-helg er ikke bare en deilig helg, men også en helg som kan gi ringvirkninger for hverdagslivet.

Helga den 20.-22. Jan. var 17 jenter/damer samlet på den gamle prestegården på Lepsøya til “Womens Retreat”. Flere så nok for seg en helt rolig helg med mye stille-tid og bønn, slik det er på mange retreater. Men på “Womens retreat” tar felleskapet i lovsang, temaundervisning og bibelmeditasjon alene og sammen, vel så mye av tiden. Dette førte til et nært samhold i gruppa. Med servering av deilig mat til alle måltider, slippe å ta oppvasken, og oppvartning med mye godsaker til kveldskos, følte vi virkelig at vi fikk slappet av og at vi ble gitt omsorg i praksis.

Tema for helga var “Rotfestet”, og taler Astrid Erdal snakket om å være rotfestet i Jesus både i gode og vanskelige tider. Temaet førte til tanker inn i eget liv, og mange deltagere delte egne erfaringer som kunne styrke andre. Selv om vi var jenter/damer i ulike livsfaser, og fra ulike steder, tror jeg alle kjente at det var et godt felleskap å være i. Det er vanskelig å beskrive den gode stemningen uten å være der. Varmt, omsorgsfullt og lunt er noen stikkord.

Flere deltagere gav uttrykk for at retreat-helga var oppbyggende og styrkende, nyttig og nødvendig, fordi de står i mye tungt i hverdagen.  Andre presiserte at de trengte en oppvekker for ikke å miste Gud i gode tider. Spørsmålet “Hvordan være rotfestet i praksis?”, førte til refleksjoner, og tanker rundt prioriteringer og målsettinger for eget hverdagsliv.

Målet med “Womens retreat” er at den skal gi påfyll både fysisk og åndelig til hverdagen utenfor. Gjennom å bli styrket og rustet er jeg overbevist om at retreaten også kan påvirke flere enn de som var der. Det å ha slike arrangement for “mellom-generasjonen”, tror jeg vil gi positive ringvirkninger både inn i familiene til de som er mødre, og inn i andre nære relasjoner.

Glimt fra WR
Ellen Sundfør Johansen