Jomfru Marie

Alpakkateppet

En gang måtte jeg gi fra meg det dyre alpakkapleddet jeg hadde fått i julegave av misjonen.

 Det var midt på natten i Peru under covid og påbud om å holde seg inne. Vi trengte likevel å komme oss til legevakten. Da vi stod og ventet på vår tur hørte vi en mann som ropte om og om igjen inne fra doktorkontoret; «Virgen de Guadalupe, sueltame!» Det betyr «Jomfru fra Guadalupe(mexico) slipp meg!». Etter en god stund med roping kom politiet bærende ut med en ganske så naken mann på en båre. Ut i den bitende kulden. Jeg var sjokkert..skulle de virkelig ikke gi han noen klær til å dekke seg med? Jeg kunne ikke annet enn å be mannen min gi ham det kostbare alpakkapleddet jeg hadde tatt med i ryggsekken. Jeg var redd at denne mannen skulle få lungebetennelse. Det så ikke ut som noen andre hadde tenkt til å gi ham noe. Et ullpledd og noen bønner opp til vår allmektige Gud var alt jeg rakk å gjøre for denne mannen før de bar ham bort.

Det slo meg hvor mye makt jomfrustatuene/helgenstatuene har i Peru. Mange setter sin lit til disse statuene. Blant annet Virgen de Guadalupe. Likevel i sin nød ropte denne mannen ikke på Jomfruen at hun skulle hjelpe ham, han ropte tvert imot om at hun skulle slippe han . Han ønsket å frigjøre seg fra henne. Jeg kjente på en åndskamp der i nattekulda. Det ble en sterk påminnelse om at det er så viktig at folket i Peru kan få bli fri. Få bli kjent med det frigjørende budskapet om Jesus som deres frelser.  I  Johannes evg. kap 8 v 36 leser vi; «Får da Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri».

Sammen med min familie har vi bodd og arbeidet i Tacna i Peru de siste årene. Arbeidet har vært en blanding av diakoni, evangeliering og bibelundervisning. Peru trenger fortsatt deres støtte med økonomi, forbønn og personer som er villige til å gå med Guds gode budskap til Peruanerne.

Guds gode velsignelse ønker jeg dere alle!