Fra regionårsmøtet 2012

Regnskap 2020 bedre enn fryktet

Følgene av koronaen fikk betydning for regnskapet for 2020. Redusert møtevirksomhet i forsamlinger og mindre fellesskap gav reduserte inntekter, men en økning i enkeltgaver og fast givertjeneste hentet inn mye av det tapte.

Regnskap for 2020 for Region sørvest viser en inntekt fra misjonsfellesskapene på 9,55 millioner kroner, en nedgang på 2,9 millioner fra året før. Gaveinntektene fra regionarrangement gikk ned med kr. 445.000.

Enkeltgaver, fast givertjeneste, Utsyn og Vipps økte derimot med nesten 2 millioner kroner. I fast givertjeneste kom det inn 21,2 millioner, en økning på 1,2 million. Dette vitner om et bevisst misjonsfolk som har givertjenesten som en del av kallet.

Et annet gledelig trekk i regnskapet er at skolene våre aldri har overført så mye til misjonen. Nesten 3,2 millioner kroner ble resultatet. Et fantastisk resultat i et krevende år!

Kreative julemessekomiteer klarte å samle inn 3 millioner. Selv om dette var omtrent halvparten av et normalår, er det langt over det vi hadde forventet.

Regnskapet viser en total gaveinntekt på 44,2 millioner, en nedgang på 4,5 millioner fra året før.

Inntektene fra NLM Gjenbruk og NLM Arv kommer i tillegg. Gjenbruksbutikker gav det største overskudd noen gang med 8,15 millioner kroner. En økning på 1,8 millioner. I testamentariske gaver kom det inn 9,2 millioner fra vår region.

På grunn av Covid-19 ble driftskostnadene redusert med 3,88 millioner kroner, og ble på 19,65 millioner. Nedgangen skyldes i hovedsak permitteringer og mindre leirvirksomhet. Regionen fikk nesten 2 millioner kroner i lønnstilskudd og kompensasjon for tapte inntekter i forbindelse med koronaen.

Regionbidraget til hovedkassen ble på 29,18 millioner kroner. Dette er 482.000 mindre enn året før. Bidraget utgjorde 66 % av gaveinntektene, mot 60,75 % i 2019. Selv om regionbidraget ble 820.000 under budsjett, må vi si oss fornøyd med resultatet tatt i betraktning det helt spesielle året vi har hatt. Regionstyret kjenner på en trang til å takke hver enkelt som har bidratt til dette resultatet.