To menn i kjortler med kameler går på strand foran skyskapere

Sender nye utsendinger til Midtøsten

Fra førstkommende sommer utvider NLM sitt sensitive arbeid. Et såkalt oppstartsteam skal sendes til et land i Midtøsten. – Disse skal særlig styrke teltmakervirksomhet i området, sier Hans Arne Sanna, leder i NLM utland.

Det var på hovedstyrets møte i desember at nysatsningen i Midtøsten ble vedtatt av hovedstyret. I vedtaket godkjennes etablering av et såkalt oppstartsteam med en tidsramme på to år.

– Vi har arbeidet med denne muligheten i lang tid. Det skyldes først og fremst at det er få kristne og lite kristen virksomhet i deler av Midtøsten. Samtidig er det i mange av landene en stor andel fremmedarbeidere, også fra Norge, og noen av disse er kristne. Derfor tror vi det er svært strategisk at vi bidrar, slik at de kristne som allerede befinner seg i området i enda større grad blir utrustet til å være salt og lys, sier Hans Arne Sanna.

 

Utruste kristne

– Er det slik at NLM nå oppretter enda et misjonsfelt?

– Nei, dette er ikke et nytt misjonsfelt i tradisjonell forstand. Det er også viktig at utsendingene våre vil ha samarbeid og dialog med flere andre felter. Mange kristne fra feltene våre i det østlige Afrika er fremmedarbeidere i Midtøsten, og vi ønsker å gi disse støtte og hjelp. I tillegg er satsningen en slags forlengelse av arbeidet vi allerede har etablert i Nord-Afrika, da dette handler om å nå den arabiske verden med evangeliet om Jesus.

– Hvor mange utsendinger ser NLM for seg å sende i løpet av de neste årene?

– Målet er ikke mange NLM-misjonærer, men å utruste kristne som allerede bor i området. I første omgang er det aktuelt å sende to-tre personer. Foreløpig er tidsrammen to år, men satsningen kan bli mer langsiktig. Det avhenger av erfaringene vi vil gjøre oss fra sommeren av.

 

Sensitiv satsning

Den nye satsningen i Midtøsten er å forstå som sensitiv. Av sikkerhetshensyn er det ikke mulig for NLM å fortelle nøyaktig hvor utsendingene vil bo og arbeide.

– Vi kan heller ikke sende tradisjonelle misjonærer til dette området. Derfor er løsningen å tenke teltmakervirksomhet. Vi ønsker å gi støtte, hjelp og åndelig utrustning til kristne fra hele verden som jobber i dette området. Dette kan også gjelde nordmenn. Mange kristne som er fremmedarbeidere ser kanskje ikke på seg selv som teltmakere, men vi ønsker å gi dem et slikt perspektiv over tjenesten.