Peru

Den store sammenhengen

Det ble stort for meg å tenke på hvilken fantastisk sammenheng vi står i. Det går en linje mellom oss i Midt-Norge og de få kristne i Sullca og videre til andre steder, folk og kontinenter.

Møte i Sullca

Aymarakvinnene i Sullca, på nordsida av Titicaca-sjøen, kom til kirken flere timer før møtet skulle begynne. Det er en del arbeid med å forberede mat til de som skal være med på møte en stevnedag. Først flere timer senere var kirken fylt, først til måltid og så til møte og undervisning i Guds ord.

Aymarafolket må få høre

Det er ikke så mange kristne blant Aymara-folket i Peru. Mindre enn 2%. Det betyr at folket regnes blant de minst nådde folkeslag. IEL-P (Den evangelisk lutherske kirka i Peru) opplever dette som en nød og et kall. De ønsker å nå Aymarafolket med evangeliet.

NLM ønsker å støtte kirka i dette arbeidet. De små kirkene som finnes i dag må styrkes og IEL-P ønsker å plante nye kirker i tiden som ligger foran. For NLM kan det være aktuelt med misjonærplassering i dette arbeidet.

Er det noen som vil være med å be for Aymarafolket?

Julebasar på Hitra

Det er en del arbeid med å forberede og å gjennomføre julemesse. Kvinner og menn har lagt ned stor innsats mange steder. Gevinster har blitt samlet inn, lodd har blitt solgt, mat tilberedt, lokaler klargjort. Ingen julemesser ble helt som vanlig dette året i regionen vår.

Heller ikke på Hitra, men lørdag 14. november ble det arrangert julebasar på Misjons- og nærmiljøsenteret på Fillan. Dette var den eneste julemessa i regionen vår som gjennomførte samlinger med folk i salen. Det var ikke like mye varer til salgs som vanlig, heller ikke like mange muligheter til gevinst på basaren, men hovedlotteriet var utsolgt med 50.000,- en økning på 10.000,- fra i fjor.

Vi står i en fantastisk sammenheng

Kjære misjonsvenner, hjertelig takk for innsatsen med årets julemesser!

Det ble stort for meg å tenke på hvilken fantastisk sammenheng vi står i. Det går en linje mellom oss og de få kristne i Sullca og videre til andre steder, folk og kontinenter. En linje som handler om fellesskap i troen på Jesus og i kallet til misjon.