Noen av deltakerne på stevnet på Helgøy

Stevner i sommersol

Søndag 9. august var det stevnedag både på Vatland i Sokndal og Helgøy i Hjelmeland. I år ble de velsignet med sol og sommertemperatur.

Viktigere enn være, er imidlertid den åndelige føde. Forkynnelsen av Guds ord og gode sanger, er stevnenes hovedsak.

På Helgøy har det blitt arrangert sommerstevne i over hundre år. Øyfolket har sels stått for transport til øya, slik også i år. Jan Arne Helgøy stilte med sine flotte båter og fikk stevnefolket trygt både fram og tilbake. Neste år er kanskje broen til Helgøy klar, slik at folk kan ordne med transporten selv.

Mer enn 150 møtte opp til årets samling. Møtet var i et nytt forsamlingshus. Det var fullt inne og mange satt også ute i det fine været. Per Tveten talte Guds ord, og sang sammen med familien. Det var også sang av Halsnøy musikklag. En utsending til et sensitivt område, fortalte fra sin tjeneste, før stevneleder Håkon Helgøy kunne takke av for denne gang.

Jorunn Hamre (t.v.) sammen med Reidun Skåland
Jorunn Hamre og Reidun SKåland:Jorunn Hamre og Reidun Skåland John Skåland

På Vatland i Sokndal var det over 80 som møtte opp på årets stevne, i hagen til Thorild Vatland. Hun ønsket den store forsamlingen velkommen, før Kjell Trodahl overtok møteledelsen. Nils Kåre Strøm forkynte Guds ord og det var sang av Arild Øgreid.

Det var også en hilsen fra Felleslagets trofaste misjonær gjennom mer enn 60 år, Jorunn Hamre. Hun fortalte fra tjenesten hun har fått stå i de siste årene og hilste fra Guds ord. Jorunn (89) kom heim fra Etiopia for god, på forsommeren.