Moi bedehus

Spesiell dåp på Moi

Å få følge noen til dåpen, er høytidsstund. Noen gange har en dåp også en ekstra misjonshistorisk dimensjon.

Da Landstad fikk høre om den første kristne dåp i Zulu-land, ble han så grepet at han satte seg ned og skrev salmen «Oppløft ditt syn, o kristen sjel!». Året 1858 ble en merkedag i norsk misjonshistorie.

Det var ikke slik historisk sus over dåpen på Moi bedehus søndag 2. august, men det var likevel noe historisk over dåpen. En av våre utsendinger til ei folkegruppe med nesten ingen kristne, deltok på samlingen på Moi. Han sa at det er spesielt for han som har arbeidet blant denne folkegruppen i flere år, og komme til Norge å få delta ved dåp til et barn med foreldre fra dette folket.

Far til barnet har vært i Norge i 12 år, mens mor noe kortere. De bar denne dagen sitt tredje barn til dåp. Dåpen skulle egentlig vært i slutten av måneden, men siden flyktningmottaket på Moi legges ned, må familien på kort varsel flytte til en annen kant av Norge.

Møtet søndag 2.8 samlet en stor flokk på bedehuset. I tillegg til dåpshandlingen, var det tale av Holger Kjølvik. Etter møtet inviterte noen misjonsvenner til dåpsselskap i heimen sin, for dåpsfamilien, faddere og noen venner av dåpsfamilien. Barnets foreldre takket hjertelig for den omsorg og åndelige fellesskap de har møtte på Moi. Deres store ønske er at oppholdstillatelsen snart må gå i orden, og at de kan få flytte tilbake til Moi.