Mann med datamaskin i fanget

Nett-tilbud i koronatider

Det sendes mange møter og tilbys mye ulikt innhold fra NLM nå når vi ikke kan samles i våre vante fellesskap på vanlig måte. Her er en liten oversikt.

Nå under koronapandemien, når man ikke kan arrangere gudstjenester, møter, husfellesskap og andre samlinger og arrangementer, florerer det av ulike nettmøter, aktiviteter og andre tilbud. Det gjelder ikke minst også i NLM.

Det kan være vanskelig å få oversikt og få med seg alle de ulike tilbudene. Derfor har vi samlet en del av dem i denne artikkelen. Dette er på ingen måte en komplett oversikt, men vi håper den kan være til hjelp.

 

Gudstjenester/møter

NLM sender gudstjenester hver søndag. Gudstjenestene spilles inn i studio og har tydelig NLM-profil, men uten utpreget lokal tilknytning/preg. De sendes på NLMs Facebookside kl 11:00, og på live.nlm.no kl 11:00 og 18:00, for alle som ønsker å føle at man deltar i et møtefellesskap med mange som samles til møte samtidig. I tillegg kan man se opptaket når som helst den påfølgende uken på Facebook og på nlm.no/video.

Mange av NLMs forsamlinger/fellesskap og regioner sender også egne møter i lokal regi, enten hver uke eller av og til. Er du interessert i et spesifikt lokalt fellesskap, vil du finne informasjon om eventuelle møtesendinger på deres nettsider/facebookside. NLMs regioner gjør også sitt beste for å informere om ulike lokale møtesendinger på sine regionsider og på Facebook.

Regionenes sider på nlm.no:

Region Midt-Norge, Region nord, Region nordvest, Region sør, Region sørvest, Region vest, Region øst.

Regionenes Facebooksider:

Region Midt-Norge, Region nord, Region nordvest, Region sør, Region sørvest, Region vest, Region øst.

 

Forbønn

Under møtesendingene på live.nlm.no søndag kl 11:00 og 18:00 er det chatteverter til stede. Chattevertene er også tilgjengelig for individuell forbønn.

I tillegg har NLM etablert en «digital bønnekrukke», hvor man kan sende inn bønneemner som blir bedt for av et team av forbedere vi har tillit til. Forbederne har naturligvis taushetsplikt. Om du ønsker at de skal be for deg ved navn, inkluder ditt navn i bønneemnet.

Send SMS med kodeord: NLM «ditt bønneemne» til 2377

Eller send epost til bonn@nlm.no (ikke anonymt)

 

Søndagsskole

NLM tilbyr en søndagsskolesamling hver uke. Videoene lages av ulike fellesskap eller familier fra hele landet, og kan ha noe ulik lengde, målgruppe og stil, men inkluderer sang, bibelundervisning, misjonsinformasjon og moro. De offentliggjøres søndag formiddag på nlm.no/sondagsskole og i dette facebook-arrangementet, men kan selvsagt sees når som helst.

 

Ungdomsmøter

NLM ung produserer korte ungdomsmøter, «15 minutters påfyll», to ganger i uken, med solosang, en kort andakt og litt misjonsinformasjon. Møtene publiseres på iTros Facebookside tirsdag og torsdag kl 20:00.

 

Mini-andakter/ord for kvelden

NLMs Facebook-side legges det for tiden jevnlig ut korte kveldsandakter. «Ord for kvelden» er helt korte, enkelt filmede hilsener på 1-3 minutter hvor en utsending, regionansatt eller andre deler noen korte tanker rundt Guds ord.

 

Radio

NLM har mange radioer, både større radioer som sender hele døgnet, og mindre radioer som deler sendeflate med andre. Disse er også en flott kilde til åndelig påfyll i hverdagen, både i koronatider og ellers. Her finner du en oversikt over radioene!

Som eksempel kan nevnes at den største av radiokanalene våre, pTro, har daglige andakter, bibeltimer, troshistorier og aktuelt stoff fra kirke og misjonsliv på nettradio og DAB. pTro sender også gudstjenesten fra NLM søndager klokken 11 og 20 (kl 18 fra søndag 10. mai). Klokken 18 lørdag og 22 søndag sender de gudstjenesten fra Salem Misjonskirke NLM Bergen.