Sakarias og Sigvart

Slik at flere skal få høre

Det er viktig å høre det som blir sagt, når vi kommer til bedehuset på møte

På et møte jeg deltok i for lenge siden var det en som reiste seg og ville si noen ord. Vedkommende ønsket ikke å bruke mikrofon og sa at han hadde så god stemme at han ikke trengte noen mikrofon. Til svar fikk han høre: «Bruk mikrofonen. Den er ikke der for din skyld, men for oss som hører dårlig.» Ordene var i første omgang ikke rettet til meg, men jeg har likevel hatt dem med meg siden den gang.

Men selv det å bruke mikrofon er ikke alltid tilstrekkelig. Sigvart Gammelsæther på Vevang bedehus har slitt lenge med hørselen. Han beskriver det som en stor frustrasjon å reise hjem fra misjonsmøte uten å ha fått med seg talen, fordi han ikke klarte å høre det som ble sagt. Når det er tilfelle er det nesten ikke grunn til å dra på møte i det hele tatt. Derfor har Sigvart vært pådriver for å få installert en teleslynge. En teleslynge består av en forsterker og en antenne som legges rundt salen. Lydsignalene som sendes til forsterkeren kan så plukkes opp av de fleste moderne høreapparater.

Tidligere i år ble det gjort et forsøkt med en gammel forsterker som bedehuset fikk gratis gjennom gjenbruksbutikken. Denne viste seg imidlertid å ikke være beregnet for en så stor sal, og den fungerte rett og slett ikke. I høst ble det bestilt en profesjonell forsterker, og denne uken har jeg hjulpet til å få installert den. «Nå hører jeg deg klart og tydelig» sa Sigvart når vi fikk slått på forsterkeren og prøvd lyden.

Apostelen Paulus skriver i Romerne 10: «Så kommer da troen av forkynnelsen som en hører, og forkynnelsen som en hører, kommer ved Kristi ord.» Fra første tid har Misjonssambandet arbeidet for at flere skal få høre. På Vevang har vi nå fått være med på det, om enn på en litt annen måte enn det vi normalt tenker.