Ottosen og generalen

VGTV i NLM-podkast

Den profilerte VG-journalisten Morten Hegseth var nylig gjest i podkasten Ottosen og generalen. – Vi måtte tenke oss nøye om, sier Ottosen.

Stortinget skal denne høsten stemme over et forslag om å forby såkalt konverteringsterapi for homofili. I den forbindelsen lager VG en dokumentarserie om fenomenet.

 

Ønsket samtale

Det var VGTV selv som spurte om å få komme til NLM-podkasten for å ha en samtale om temaet med informasjonslederen i NLM, Espen Ottosen.

– Vi tenkte oss nøye om, og konkluderte med at det kunne være interessant å ha en gjest som tenker veldig annerledes enn vi gjør om mye, sier Ottosen.

– Og så stilte vi som krav at vi ikke bare skulle snakke om homofili.

Hegseth er offentlig om at han er homofil og har i mange år levd sammen med en mann.

SE/LYTT: Ottosen & generalen med Hegseth i studio.

 

Respekt og nysgjerrighet

– Hvordan opplevde dere innspillingen?

– Jeg syntes vi fikk til en god og interessant samtale. Det var viktig for oss å møte Morten Hegseth med respekt og nysgjerrighet. Hegseth var takknemlig for at noen fra kristen sammenheng var villig til å møte ham. Han viste respekt for oss, sier Øyvind Åsland.

– Vi prøvde også å få frem at vi er skeptiske til det han kaller for «homoterapi». Selv om det finnes sterke historier om mennesker som har opplevd at deres seksualitet har endret seg, avviser vi at homofili er en slags sykdom som kan helbredes eller tror at det finnes en slags metode som kan ta bort homofile følelser, forklarer Ottosen.