Maling av brett på barneklubben

Barneklubb på Frøystad

1.oktober var det duket for høstens tredje samling for Barneklubben på Frøystad bedehus.

Her samles barn i barneskolealder for å høre om Jesus, drive med hobbyaktiviteter og spise sammen.

Barneklubben startet opp igjen i september etter å ha hatt sommerferie og har siste samling for høstsemesteret i november. Pausen er ikke veldig lang før en igjen starter på ny opp igjen litt ut i januar. Gjennom året blir det derfor en del samlinger, rundt 12 samlinger. Barneklubben startet opp i 1995 som en klubb hjemme, for å samle barna i nabolaget forteller Oddveig Frøystadvåg Sævik som fortsatt er med som leder for klubben.

Fast åpningssang

På Barneklubben starter en med å synge barneklubbens sang «Gud er så glad i meg», det er tydelig å se og høre at denne sangen kan barna. Klubben er meldt inn som et lag i NLM og følger nøye med på barnas misjonsprosjekt. Hver gang en samles, samles det inn kollekt som skal gis til barnas misjonsprosjekt. Barna liker godt å se filmene om Linkus som er ute og reiser og besøker misjonslandene, møter misjonærer og lokal befolkning.

Klubben gir mulighet til å få fortalt om Jesus og møte barna i bygda, det er en god gjeng som samles annenhver tirsdag. På denne samlingen som jeg besøkte var det 24 barn, barn fra 6-11 år, jenter og gutter.

Etter andakt, misjon og sang er det tid for hobbyaktivitet. Hele samlingen avsluttes med å spise sammen. Favoritten hos barna er nok nudler, men litt variasjon trenger en. Det kan være skiver, boller, pølser eller andre ting som blir servert.

Barna smiler og ler så jeg tok meg friheten til å spørre noen av barna hva de synes er gøy på barneklubben. Det er tydelig at barna trives. Svarene jeg fikk fra noen av barna var;

 «Jeg synes det er gøy å lage ting» (Gutt 7år)

 «Å spise, jeg elsker nudler» (Gutt 9år)

 «Jeg liker å male og lage ting» (Jente 8)

Alle barna fikk hvert sitt brett som skulle males, noen skulle bruke det til pyntebrett, andre skulle bruke det til serveringsbrett.