Fullt hus i Misjonssalen

1. mai-møte i Misjonssalen, Ålesund

Kjell J. Tveter, professor emeritus, mener vår verden er for planmessig i sin kompleksitet til at det hele kan være tilfeldig.

«Gjøken sine egg klekkes blant annet i Norge. Foreldrene drar så sørover til tropiske områder i løpet av juli eller starten på august. Årets kull av unger drar senere. Hva er det som gjør at de kan fly fra Norge til langt sør i Arfika og finne foreldrene sine uten å ha tatt denne turen tidligere?» Slik startet Kjell Tveter sitt foredrag om verdens overveldende liv i Misjonssalen 1. mai. En stappfull sal satt med store øyne og fulgte med, og tenkte fort at dette kan bli spennende. Og spennende ble det. 

IMF Sunnmøre og Misjonssalen Ålesund arrangerte 1.mai-møte for første gang. Under en lederkonferanse for IMF i november 2018 ble noen av de som var tilstede veldig fascinert og begeistret av et foredrag av Kjell Tveter. De tenkte at han måtte inviteres til Sunnmøre. Kjell Tveter har vært på Sunnmøre og i Molde noen dager nå i månedsskiftet april-mai. 1. mai ble det invitert til storsamling i Misjonssalen sine nye lokaler.

Allerede 20 minutter før start forstod arrangørene at man hadde bommet på forventingene om oppmøte. Ønsket om en plass mellom 100 og 200 ble fort gjort til skamme. Det måtte bæres til en god del stoler, og alle fikk ikke sitteplass før det stod 408 stoler i salen. Møteleder Oddbjørn Brunstad bad om en brødunder siden maten normalt sett ikke skulle holde til så mange personer, men mat ble det til alle. 

Kjell Tveter begeistret de fremmøtte med stor kunnskap om mennesket og skaperverket. Han argumenterte grundig for at det er utrolig små detaljer som må på plass for at vår klode skal kunne være beboelig. Han viste også hvor fantastisk hver enkelt selle i vår kropp fungerer. 

Det er liten tvil om at Tveter vil være hjertelig velkommen tilbake til Sunnmøre.

Det er mulig å høre på foredraget om man trykker på fanen «taler» på hjemmesiden til Misjonssalen: misjonssalen.net