Koret synger. Gutt synger solo.

Vår Gud er så stor

Allerede fra første samling kunne vi kjenne at dette kom til å bli en helt spesiell helg. Barna sprudlet, de voksne smilte og andaktene traff virkelig.

Korbarn i alderen 7-14 år fra Klyve Soul Kids i Skien, Midt-Telemark Soul Kids og Soul Children, Notodden Soul Children og korene Seltin og SingLett fra Bø i Telemark hadde takket ja til invitasjonen fra Region Sør og Norsjø om å være med på korhelg på Norsjø. Det ble en flott gjeng med 60 barn og 20 voksne, samt korteam og hjelpere som kom i tillegg.

Barbro Sulebakk og gruppen GUTTA, fem gutter i alderen 10-12 år fra Bergen, hadde koropplegget, Sonja Leirvik hadde ansvar for morgen- og kveldssamlingene, og Stina Pettersen, stipendiat på Sagavoll folkehøgskole hjalp til med aktivitetene.

 

Rett til å bli Guds barn

Både andakt og sang traff oss alle. Hverken Sonja eller Barbro hadde fått temaer på forhånd, men de formidlet begge to at vi alle er Guds barn, selv om vi ser forskjellige ut og har forskjellige evner, og vi er bedre sammen med hverandre og Jesus. Johannes 1, 12 ble en gjenganger; Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.

Programmet for de to dagene på Norsjø var en god blanding av øving, fritid, kiosk, andakter, mat og mer sang. Stemningen var veldig god og vi kunne ikke finne noen som ikke trivdes.

Dirigenten
privat

Guds ledelse

I forkant av helgen fikk vi på Norsjø oppleve Guds ledelse i mange ting. Da oppvaskhjelpen ikke kunne komme, fikk vi en telefon fra en annen som kunne ta den jobben, uten at vi hadde spurt om det. En annen kom og sa at hun kunne ta en del praktiske småoppgaver på lørdag ettermiddag. Også det uten at vi hadde spurt. Til og med fotballplassen som var dekket av snø på torsdag var tørr og klar til å brukes som parkering til konserten på søndag. Hjelpen kom når vi trengte den.

Hele koret på scenen
privat

Konsert

Den store finalen for korhelga var konserten på søndag ettermiddag. Dørene fra møtesalen til matsalen ble åpnet for å få plass til alle de 120 som kom. Konserten bestod av varierte sanger fra barna og Gutta. Barbro og Gutta sydde sammen konserten på en super måte, og alle fikk deltatt. Barbro hadde med «livets veske» som en rød tråd gjennom hele konserten. Og for barna passet det perfekt at vesken var fylt med godterier som skulle symbolisere ulike sider ved livet. Korregel nummer èn var «Smil». Alle i koret utgjorde en flott «Supermix» og «Godt og Blandet». Og til sist fikk alle «Ekstra» mye å tygge på.

Vi takker for alle som kom. Det har vært en glede å bli kjent med barn, korledere, foreldre, hjelpere og gjengen fra Bergen.

Og som første sangen på konserten så beskrivende slo fast; Vår Gud er så stor, så sterk og så mektig, fins ingenting han ikke kan.