Margareth og Geir Magne Engås foran safaribil

Vurderer TeFT for unge voksne

Siden TeFT familie startet i januar 2016 har det vist seg at vårens kurs er klart mer attraktive enn høstens kurs. – Vi vurderer om vi skal gjøre høstsemesteret til et kurs særlig for voksne uten barn, sier Geir Magne Engås.

I sommer, etter to års drift av TeFT familie, ble Janne og Rune Mjølhus erstattet av Margareth og Geir Magne Engås som ledere for familiebibelskolen. Nå er de drøyt halvveis med sitt første kull.

– Vi trives godt, og det er flott med fulle hus. Det er en veldig flott gjeng som er her. Vi måtte avlyse høstkurset, men det ga oss jo anledning til å planlegge godt og forberede oss, sier Geir Magne Engås.

 

Ingen store endringer

Etter ti år som rektor ved Vestborg videregående skule på Stranda, eid av NLM, tok han permisjon for å flytte til Nairobi. Kona Margareth var områdearbeider i Region nordvest og jobbet med psykisk helse i Stranda kommune. Tre av de fire barna ble med til Nairobi.

– Vi var deltakere på det aller første kullet av TeFT familie, og slik sett visste vi hva vi gikk til. Men det er selvsagt forskjell på å være deltakere og å sitte med ansvaret. Vi har ikke gjort store endringer, men noen tilpasninger inn mot det som vi tenker er våre styrker, sier Geir Magne.

 

Vurderer annet konsept for høstkursene

– Hvordan er søknaden til de neste kursene?

– Vi forstår at vårkurset er mer interessant, og gjennomgående får vi flere søkere til dette. Allerede nå har vi nesten fylt opp alle plassene for vinteren 2019. Dessverre er det få som har søkt på høstens kurs. Derfor vurderer vi muligheten for å gjøre endringer, sier Margareth. Foreløpig er ingenting endelig bestemt, men skal noe endres med tanke på høstens kurs, begynner det å haste.

– Vi vet ikke sikkert hvorfor høstkurset er mindre populært, men kanskje er det enklere å ta fri fra livet i Norge fra januar til mars enn fra september til november. Uansett vurderer vi å ha et kurs som er spesielt for voksne – par eller single – over 25 år som ikke har barn, sier Margareth.