Julemessen

Julemesse for misjon og fellesskap

Det summer festlig når jeg kommer inn døra på pensjonistsenteret på Sunndalsøra. Det er første dag i desember, og julemisjonsmessa er i full gang.

Det er mye folk både rundt småbord og ved basarbord og salgsbord. Sunndalsgraut og fyrstekaker, goro og mange andre småkakesorter, hauger med rundstykker og andre godsaker – flott å få ta med seg heim for mange til hjelp i julestria. Så er det handarbeidsbordet med søte, små juleforklær og mye lekkert og nyttig. På basarbordet lokker dokka med sin rikholdige strikkegarderobe. Arbeidsgjengen består av unge og eldre misjonsvenner fra distrikte, og de bidrar til en glad og fin stemning. Hallvards (Magerøy) dype røst høres støtt og stadig – han er åresalgansvarlig og leser opp de heldiges vinnernummer.

På kjøkkenet tjener villige hender og serverer både rømmegrøt og mye anna godt. Folk koser seg rundt kaffeborda og passer på at årene ligger i rett rekkefølge når Hallvard setter trekninga i gang igjen. Koret WOK besøker messa og gleder forsamlinga med nydelig og festlig sang. De synger klangfulle julesanger og avslutter med misjonssangen «Åkrane kvitnar til hausten, no er det tid til å gå» - og det gir perspektiv over julemessa denne dagen.

Det kjennes godt å få holde andakt for både dem som besøker messa og for den lille flokken som har gjort slik en stor innsats både tidsmessig og økonomisk. Når messa er over og en velfortjent kaffetår med tilbehør nytes rundt langbordet, hører jeg både glede og takk og til og med noen tips for neste julemesse! Snart skal resultatet på rundt 65.000 kroner sendes til bruk på misjonens mange arbeidsfelt. Og velsignelsen ser ut til å gå i alle retninger!