Misjonærer

Tok farvel med misjonærer

120 personer møtte opp for å ta avskjed med Marit og Sondre Hugdal på møte i Flå misjonsforsamling.

Sist helg var det utsendelsesfest for misjonærene som reiser til Mongolia i midten av mars. Sondre er fra Flå i Melhus og Marit Norheim Hugdal fra Kristiansand, hvor paret har bodd på Flekkerøya den siste tida. Begge er utdannet lærere, og i fjor høst fikk de datteren Ellie.

Det første året i Mongolia skal Sondre studere språk, med tanke på å bli lærer, mens Marit blir ansatt som rådgiver i et prosjekt for barn med funksjonshemninger. De har avtale med Norsk Luthersk Misjonssamband om å arbeide i Mongolia i fire år, med mulighet for en tur til Norge etter to år.

Gjør inntrykk

– Det gjør inntrykk at ungdommer reiser nesten 600 mil for å gjøre tjeneste i et annet land, sa Irene Sandberg Sæther, som er administrasjonsleder i NLM Midt-Norge.

Hun fortalte at Norsk Luthersk Misjonssamband startet arbeid i Mongolia i 1994, og at Mette og Hjalmar Hugdal, Sondres onkel, var organisasjonens første misjonærer i landet. Sondre har også bodd flere år i Mongolia, sammen med familien og foreldrene Åshild og Håkon, da han var i skolealder, og seinere i ett år som voksen.

Misjonærbygda Flå

Ole Bjørseth ledet avskjedsfesten på Øya videregående skole, og sa at mange misjonærer har reist ut fra Flå. Den første var Arnold Ljøkjell i 1962. Det ble også sagt på møtet at Mongolia er en "trøndersk" misjonsmark. Hele 16 personer fra regionen Midt-Norge har vært eller er misjonærer i landet i øst.

Både Sondre og Marit kom med sine hilsener til forsamlinga. De sa at spenninga har vært stor i forhold til å reise ut, men at den har blitt mindre, og de gleder seg til å sette seg på flyet.

– Det er en trygghet å vite at Sondre har vært her før og kjenner forholdene. Ellers får vi bare stole på Gud, sa Marit.

Begge sa at de vil kjenne på savnet av familie og venner. Men de ser fram til å bo og arbeide i landet. Sondre beskrev mongolene som et varmt og godhjertet folkeslag.