Kor Bjorliheimen

Jubel og jubileumshelg på Bjorliheimen

Det som en gang var Misjonssambandets ungdomskor i Ålesund hadde jubileumshelg på Bjorliheimen. Mye sang og mimring. Festhelg.

Sensommeren 1968 gikk startskuddet for det som skulle bli Misjonssambandets Ungdomskor i Ålesund. Ca 10 unge damer og noen færre herrer var med på samtaler og selve oppstarten. Fantastisk og historisk! - Noe nytt var på gang i Ålesund.

Antall sangere økte og det gjorde i sterk grad aktiviteten. Hvem husker vel ikke alle weekendene med opp til 6 sangmøter i løpet av helga? Og avstand var ingen hindring, det kunne være opp til 12 mil å kjøre en vei. Det satte ingen demper på trivselen, kanskje tvert i mot.

Koret arrangerte jubileumsturer. Etter 5 år ble det arrangert tur til Sverige, Finnland, kysten fra Finnmark og sørover. Noe som ble meget godt dokumentert på jubileumshelga.

I 1978 kunne koret feire 10-årsjubileum og den mye omtalte Sverigeturen avsluttet under UL i Halden.

Koret har ikke vært i drift i alle disse 50 årene, men det var veldig kjekt å møtes og mimre. Treffe "gamle" kjente som det er mange år siden sist vi så.

Hjertelig takk til komite for ei flott helg og ikke minst, mange tusen hjertelig takk til Sveinung Lianes som kom på ideen og som stilte Bjorliheimen til disposisjon. Det var ei fantastisk helg på fjellet i høstluft og fint vær.

Sveinung dirigerte koret på en sang, Store Gud vi lover deg. Ellers var det Trine Lingås som hadde det musikalske ansvaret denne helga.