Kvinne ser utover landskap med skyfull himmel

Rikdommen i fellesskapet

Etter en full stevnesommer kjenner jeg på gleden over et misjonsfolk som trekker i samme retning og er åpne for Guds ord. Det er den største rikdommen vi har.

I sommer fikk jeg være med på Ung Landsmøte (UL) og Misjonssambandets generalforsamling. Når hverdagene nå kommer tilbake, er det godt å kjenne på takknemlighet for å få være med i dette. Det er flott å være sammen med så mange dyktige og gode kolleger, både frivillige og ansatte.

Ikke minst er det gledelig å kunne registrere at det såkalte misjonsfolket stadig finnes. De er fortsatt myndige og ikke så splittet og konfliktpreget som en kan få inntrykk av. Og de kommer i alle aldre.

En merker at dette folket virkelig tar imot og setter pris på god forkynnelse. Mitt inntrykk er at talerne opplevde stor åpenhet for Guds ord.

 

Trekker sammen

Jeg fikk være med som medhjelper og har sett litt av alt arbeidet som blir lagt ned. Selv om det er store arrangementer, går det godt når gode folk vil det samme og trekker i samme retning. Da går det faktisk på noen timers varsel en søndag morgen å få noen til å holde en bibeltime.

Og så er dette hyggelige folk med sunn humor og livsglede. De mørke skyene som noen alltid plasserer over bedehusene var ikke lett å få øye på.

 

Den viktigste rikdommen

Vi er rike i Norge. Vi har vel aldri hatt det så godt materielt som i vår tid. Selv om vi kan kjenne på usikkerhet for framtida, er det viktig å huske på at den viktigste rikdommen vi har er relasjonene, til Gud og til hverandre. Det tar jeg med meg fra denne sommeren.

Torleif Belck-Olsen

Torleif Belck-Olsen

Leder, skoleseksjonen