> NLM - The World for Christ -...NLM - a global mission

Norwegian Lutheran Mission (NLM) is an international, Lutheran mission, working under the motto "The world for Christ". Since 1891, we have been engaged in spreading the good news about Jesus through our work on four continents.

Our English-language website is currently in the process of being translated. Thank you for your patience.

  

I Peru satser de stort på idrett og lek i formidlingen av evangeliet til barn og unge. I forrige måned var flere titalls ledere på kurs i Juliaca.

Vi som har fått være med årets TeFTere med 11 flotte ungdommer, har opplevd dette igjen og igjen de ukene vi har hatt sammen med dem. 

iTro - påfyll i hverdagen

Området som var preget av okkultisme, voldelige feider og fattigdom. Det var først da pastor Chris fortalte oss om den grufulle forhistorien, at vi forstod hvorfor det var så viktig å bygge en kirke der.

På spansk betyr ordet "pastor" både hyrde og evangelisk prest. Pastor Sindulfo Lino Sonnco i den lille menigheten i landsbyen Crucero fyller begge betydningene.

Det blir utstilling av barnas egne kunstverk under NLMs generalforsamling i Randaberg til sommeren. Barn fra hele landet er invitert til å sende inn tegninger og temaet er «Etiopia og misjon».

Representanter fra NLM ung er denne helgen på Island for å hjelpe Misjonssambandets søsterorganisasjon SIK med å komme i gang med eget arbeid blant unge.

Da Jesus fortalte lignelsen om den barmhjertige samaritan var det ingen i Jesu samtid som ikke forsto det kontroversielle i Jesu budskap.

Hvorfor er det bare gutta som tar ordet på GF? Dette er et av temaene som tas opp under årets samling for NLMs kvinnenettverk på Fjellhaug.

NLM har et bredt arbeid i Øst-Afrika. Arbeidet er for tiden preget av optimisme og nye satsningsområder.

Det er ikke alltid man har mulighet til å gå på kristne møter. Da er det fint å vite at flere NLM-forsamlinger legger taleopptak ut på Internett, tilgjengelig og gratis for alle.

NLM jobber med planer om å starte familiebibelskole i Kenya. Målet er å presentere tilbudet på GF til sommeren og komme i gang med undervisningen høsten 2016.

15. februar sendes den første av fem radiogudstjenester fra Misjonssalen i Oslo.

Det meldes om stadig nye kristne i NLMs arbeid blant barn og unge. – Hallelujastemning, sier Ungleder Geir Henning Tunheim i Region Nordvest.

«Gud og jeg er venner» var temaet på årets barneleir, og den samlet over 40 barn på Campel, leirstedet ved Stillehavskysten i Peru.

Etter over 20 år i Norge er Gunn og Bernt Egil Strømme tilbake som misjonærer i Bolivia.

– Årsmeldingene gir god oversikt over hva som skjer i NLMs foreninger og forsamlinger. På grunnlag av disse kan vi gi en best mulig oppfølging både sentralt og regionalt, sier generalsekretær Øyvind Åsland.

Her kan du lese mer om priser og påmelding til GF. Programmet og mer info finner du i GF-avisen som du også kan laste ned her.

Radioprogrammet "Håpets kvinner" har vore ein stor suksess i mange titals land. No er det og på lufta i Mali.


Øst-Afrika

   

NLM har et bredt arbeid i Øst-Afrika. Arbeidet er for tiden preget av optimisme og nye satsningsområder.

Les mer | Bli fast giver

Siste fra Utsyn

For første gang er det ansatt en kvinne i full stilling innen teologi- og misjonsfag på Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FiH). – Dette er drømmejobben, sier Ingebjørg Hauge.

Superblink har nå kommet med en ny, animert påskefilm. – Dette er den fjerde filmen i vår trosopplæringsserie, forteller redaktør Torunn Haraldsen.

Fjellhaug-professoren Jens Bruun Kofoed presenterer 25. mars arkeologiske funn som de senere år har skapt endring i forståelsen av den kultur som Bibelens elleve første kapitler ble til i.  

Today's Quote

Ef 2:10 For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.

Share